Haber Detayı
21 Şubat 2016 - Pazar 20:41 Bu haber 5720 kez okundu
 
Altunyaldız, Beyşehir'de Sanayicileri Dinledi
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, iktidar olarak yaptıkları çalışmalarla seçimlerden sonraki ilk üç ay içerisinde vatandaşlara verdikleri sözlerin yüzde 73’ünü yerine getirdiklerini söyledi.
Ekonomi Haberi
Altunyaldız, Beyşehir'de Sanayicileri Dinledi

BEYŞEHİR - Milletvekili Altunyaldız Konya’nın bazı ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Önce Derbent, ardından Hüyük ilçelerini ziyaret eden Altunyaldız’ın son ziyaret durağı Beyşehir ilçesi oldu. Beyşehir’de göl kenarındaki bir restoranda Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül’ün yanısıra Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki silah sanayicileri ile biraraya gelen Altunyaldız, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili taleplerin yanısıra tüfek sektörü temsilcilerinin de taleplerini dinledi.
       Altunyaldız, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak iktidara geldikten sonra ilk 3 aylık süreçteki vaatlerinin iki ayın sonunda yüzde 73’ünün tamamlandığını söyledi. Geri kalan vaatlerin ise bu üç ayın sonunda tamamlanmış olacağını vurgulayan Altunyaldız, “Dolayısıyla hükümetimiz, meclisimiz seçimlerde vatandaşımıza AK Parti olarak verdiğimiz sözlerine yerine getirmek için çalışıyor. Bu kapsamda  hamdolsun esnafımıza, çiftçimize, memurumuza, işçimize, asgari ücretlimize söylemiş olduğumuz her şeyi yerine getirdik. Asgari ücretlinin maaşı malumunuz bin 300 lira oldu, emeklilerin ücretine  bin 200 lira ilave ödeme geldi. Esnafımıza 30 bin liralık faizsiz ödeme başladı. Genç arkadaşlarımıza karşılıksız proje karşılığı ödemeler hayata geçti. Bunun yanında işini büyütmek isteyen yine genç arkadaşlarımıza ilave yüzde 85 kredi garanti formunda teminat verilmek kaydıyla kredi imkanı geldi. Ayrıca çiftçi kardeşlerimize proje karşılığı yine ilave mali imkanlar gelmiş oldu. Ayrıca bütün bunların yanında tüm üretim ortamının iyileştirilmesi, ekosistemin düzeltilmesi Türkiye’nin üreten gücünün desteklenmesi için her türlü yasal düzenlemeyi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
         Altunyaldız, konuşmasında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, hükümet tarafından tasarı olarak meclise sunulan, komisyon tarafından da genel kurula çalışmalarıyla aksettirilen AR-GE reform paketini meclisin yasalaştırdığına da dikkati çekti.
       Bu kapsamda Huğlu’ya ve diğer üreten tüm kesimlere daha rahatlıkla tasarım merkezi ve AR-GE merkezi  bunun yanında üniversite sanayi işbirliğine imkan sağlayacak ilave düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan Altunyaldız, şunları kaydetti: “Bu kapsamda Huğlu’ya ve diğer üreten tüm kesimlere daha rahatlıkla tasarım merkezi ,hem AR-GE merkezi hem bunun yanında üniversite sanayi iş birliği ve yetkin yetenekli arkadaşlarımızın çalışmasına imkan sağlayacak ilave düzenlemeler. Ciddi anlamda üretimin derinleşmesi, üretimin katma değeri yüksek alana doğru evrilmesi, onun bir anlamda dönüşümünün sağlanması diğer taraftan yüksek teknolojik ürünlere doğru gidişatın temini, tasarım merkezleri ile markalı ekonomiye doğru gidişin sağlanması, tüm bu alanlarda yoğun çalışmalar yapıyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , AK, Parti, Konya, Milletvekili, Ziya, Altunyaldız, iktidar, olarak,
Yorumlar
Haber Yazılımı