Haber Detayı
15 Temmuz 2019 - Pazartesi 09:36 Bu haber 6638 kez okundu
 
Astrofest “Herkese Biraz Gökyüzü” Temasıyla Gerçekleşti
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Konya Bilim Merkezi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu AstroFest etkinliği, “Herkese Biraz Gökyüzü” temasıyla gerçekleştirildi.
Bölgeden Haberi
Astrofest “Herkese Biraz Gökyüzü” Temasıyla Gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi yılın her döneminde farklı temalarda etkinlikler ve eğitim programları düzenleniyor. Astronomi, uzay ve havacılık alanlarında düzenlediği etkinliklerle “milli teknoloji hamlesine” katkıda bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, bu çerçevede bu yıl ikincisi düzenlenen AstroFest etkinliğini Kapadokya’da gerçekleştirdi.

Astronomi ve uzay bilimlerine karşı merakın artırılması hedefi doğrultusunda “Herkese Biraz Gökyüzü” teması ile yapılan ve Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 200 kişinin katıldığı AstroFest etkinliğinde 3 gün boyunca teleskoplarla gökyüzü gözlemleri, bilimsel atölyeler, söyleşiler, doğa gezileri ve yarışmalar gerçekleştirildi. ODTÜ’den Prof. Dr. Bilge Demirköz ve Doç. Dr. Sinan Kaan Yerli’nin, TÜBİTAK’tan Alp Akoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı AstroFest’te katılımcılar eğlendirirken öğreten bilimsel bir kampı tecrübe ettiler.

Festivalde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler hazırlandı. Astronomi, uzay ve havacılık alanlarında gelişmiş altyapıya ve insan kaynağına sahip olan Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, 27 Temmuz 2019’da da Konya-Kilistra bölgesinde bir günlük astronomi festivali gerçekleştirecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Astrofest, “Herkese, Biraz, Gökyüzü”, Temasıyla, Gerçekleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı