Haber Detayı
15 Temmuz 2019 - Pazartesi 11:03 Bu haber 5345 kez okundu
 
Doğaseverler şehitler anısına dağa tırmandı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine katılan doğaseverler, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler anısına Erenler Dağı’nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.
Yaşam Haberi
Doğaseverler şehitler anısına dağa tırmandı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine katılan doğaseverler, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler anısına Erenler Dağı’nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve zirvesi 2 bin 345 rakıma sahip olan Erenler Dağı’na tırmanış etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte doğaseverler Selçuklular döneminde İslam dinini yaymak adına alimlerin yetiştirildiği yığma taşlarla inşa edilen namazgah ve çilehanelerin yer aldığı dağın zirvesine 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler anısına iniş ve çıkışı yaklaşık 2,5 saat süren bir  tırmanış gerçekleştirdi. Doğaseverler dağın zirvesine ulaştıklarında hep birlikte Türk bayrakları açtı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, doğa yürüyüşünde aynı zamanda bir süre önce Niğde’nin Demirkazık Dağı’na tırmanırken çığ düşmesi sonucu genç yaşta kaybettikleri Konyalı genç dağcı Mustafa Kemal Karakoç’u da andıklarını belirterek, “27 yaşında kaybettiğimiz Konyalı dağcımızı da şehitlerimiz anısına düzenlediğimiz bu etkinlikte unutmadık.  Tüm şehitlerimiz gibi onun için de hep birlikte dualar ettik. Topluluk olarak yine çok anlamlı bir etkinliğe imza attık. Bu arada, Konya’dan Yaka Kanyonu etkinliğine katılmak üzere ilçemize gelen Konya Yürüyüş Grubu’nun düzenlediği organizasyona dernek üyelerimiz de rehberlik etti. Etkinliğe katılanları uğurlamaya gelerek organizasyonlarımıza her zaman destek veren Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a ve etkinliklere katılımlarından ve gösterdikleri ilgiden dolayı tüm doğaseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverler, şehitler, anısına, dağa, tırmandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı