Haber Detayı
16 Eylül 2022 - Cuma 11:10 Bu haber 4031 kez okundu
 
Bakan Kirişçi, Beyşehir’in Standını Ziyaret Etti
BEYŞEHİR - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Konya’da Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, yöresel ürünler ve el sanatları sergisinde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açmış olduğu stanttı ziyaret etti.
Güncel Haberi
Bakan Kirişçi, Beyşehir’in Standını Ziyaret Etti

BEYŞEHİR - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Konya’da Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Gençler Tarım Akademisi’nde buluşuyor” programı kapsamında kurulan yöresel ürünler ve el sanatları sergisinde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açmış olduğu stanttı ziyaret etti.

Beyşehir Yöresel Ürünler ve El Sanatları Standında, ilçe genelinde üretimi yapılan coğrafi işaret tescilli Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesi, Beyşehir Tarhanası, keçi peyniri ve yoğurt çeşitleri, sucuk ürünleri, kırmızı mercimek, nohut, haşhaş, ceviz ve elma gibi ürünler sergilendi.

Bakan Kirişçi, stant ziyaretinde Beyşehir’de yetiştirilen ürünlere ilgi göstererek İlçe Müdürü Mehmet Kaya’dan bilgiler aldı.

Kaya, tatması için Bakan Kirişçi’nin yanı sıra katılımcılara da yöresel lezzet Beyşehir tarhanasını ikram etti.

Tarhanayı oldukça beğenen Kirişçi, keçi sütünün önemine de vurgu yaparak, insan sağlığı açısından keçi sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılarak alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Beyşehir’in stantına ziyaretçiler de yoğun ilgi gösterdi.

Ziyaretçilere, Beyşehir yöresi tarhanasının sade, acılı, çörek otlu, chia ve glütensiz çeşitleri cevizle birlikte ikram edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Kirişçi,, Beyşehir’in, Standını, Ziyaret, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı