Haber Detayı
14 Ağustos 2019 - Çarşamba 17:37 Bu haber 4060 kez okundu
 
Bakan Kurum İtfaiye Personeliyle Bayramlaştı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi Selçuklu İtfaiye Merkezi’ni ziyaret ederek nöbetteki itfaiye personeliyle bayramlaştı.
Güncel Haberi
Bakan Kurum İtfaiye Personeliyle Bayramlaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, görevi başındaki Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeliyle bayramlaştı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Selçuklu İtfaiye Merkezi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, itfaiyecilerin de aynı güvenlik güçleri gibi 7 gün 24 saat esasına dayalı, canları pahasına vatandaşların hem canlarını hem de mallarını korumak adına çalıştıklarını vurgulayarak, çok önemli bir görevi icra ettiklerinin vurguladı.

“BİZ BU FEDAKARLIKLARLA ŞEHRİMİZİ DAHA DA KALKINDIRACAĞIZ”

İtfaiye personelinin yeri geldiğinde kendi canını tehlikeye atarak ülkesi ve şehri için hizmet ettiğinin altını çizen Bakan Kurum, “Tüm itfaiyeci kardeşlerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde vatandaşlarımız evlerinde güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşıyor ve kendi hayatlarından, kendi ailelerinden, kendi çocuklarından fedakarlık yapıyorlar. İnşallah biz bu fedakarlıklarla şehrimizi daha da kalkındıracağız, daha da iyi noktalara getireceğiz. Yaşam kalitesi anlamında, 2023’ün güçlü şehirleri anlamında Konya’mızı hak ettiği noktaya en kısa zamanda geçirecek hamleleri hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da itfaiye teşkilatının Konya’nın geniş coğrafyasında 108 merkezde 890 personelle hizmet yürüttüğünü anımsattı. 42 bin kilometrelik coğrafyasıyla Türkiye’nin en büyük ili konumunda olan Konya’da itfaiye teşkilatının yangınlara müdahale etmek için büyük bir ağ ve personelle işlerini yürüttüğünü kaydeden Başkan Altay, “Bugün içinde bulunduğumuz bina gibi modern binalarda ve ekipmanlarımızla birlikte oluşacak bir yangına müdahale etmek için 365 gün, 24 saat çalışıyoruz. Bugünkü ziyaretiniz çalışma arkadaşlarımız için büyük bir motivasyon oldu. İtfaiye personelimiz tecrübesiyle tüm yangınlara müdahale edebilecek durumda. Ayrıca ülkemize hem yurt dışından gelen itfaiye teşkilatları için hem de ülke içerisindeki diğer itfaiye teşkilatları için bir eğitim merkezi konumundayız. Teşkilatımız bu manada çok güçlü. Arkadaşlarımız canla başla gayret ediyor. Tüm itfaiye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve Başkan Altay, konuşmaların ardından telsiz anonsuyla şehrin bütün noktalarında görev başında olan itfaiye personelinin bayramını tebrik etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Kurum, İtfaiye, Personeliyle, Bayramlaştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı