Haber Detayı
11 Mayıs 2019 - Cumartesi 18:12 Bu haber 5693 kez okundu
 
Bakan Kurum Sosyal Konutların Kuralarını Çekti
Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek Ardıçlı Sosyal Konutları ile Beyşehir, Karapınar ve Yunak ilçelerine kazandırılacak sosyal konutların kura çekimleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta\'nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Yaşam Haberi
Bakan Kurum Sosyal Konutların Kuralarını Çekti

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle hayata geçirilecek Ardıçlı Sosyal Konutları ile Beyşehir, Karapınar ve Yunak’a yapılacak sosyal konutların kura çekimleri düzenlenen törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konuşmasında, TOKİ olarak konut üretimi konusunda en çok yatırım yaptıklarını ve en çok önem verdikleri illerden birisinin Konya olduğunu ifade etti.

YENİ KONUTLAR İNŞA EDECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “25 Şubatta ‘Benim Şehrim’ sloganıyla açıkladığımız projeler içinde en önemlilerinden biri de sosyal konut projeleriydi. 4 Mart’ta protokolünü imzalamıştık. Elhamdüllilah aradan geçen iki ay gibi kısa bir sürede kurasını çekiyoruz. Hemşehrimiz Sayın Bakanımız Konya’nın tüm meseleleriyle ilgilendiğiniz gibi bu konuda gösterdiğiniz destekten dolayı tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Sosyal konutlar için 21 bin üzerinde vatandaşımız başvuruda bulundu. Özellikle yer seçimi ve mimarisiyle çok güzel alanlarda yeni konutlar inşa edeceğiz. Gönül ister ki bu salonda bulunan herkes bir ev sahibi olsun. Yeni sosyal konutlar oluşturmak için bakanlığımızla birlikte çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte yeni müjdeler vermeyi arzu ediyoruz. Emeği geçen tüm TOKİ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

KONYA BUNU HAK ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, verdikleri sözleri yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını belirterek, “Konya için çok kıymetli olan Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün Türkiye’de TOKİ talepleri toplandı. Ama Sayın Bakanımız ilk kura çekimi Konya’dan başlasın istedi. Konya bunu hak etti. Konya her zaman olduğu gibi davasına, Cumhurbaşkanımıza güvenini ve itimadını gösterdi. İnşallah biz de bu güven ve itimattan aldığımız güçle evlerinizin kuralarını çekeceğiz. Rabbim hayırlısıyla, huzurla keyifle oturacağınız günleri kısa sürede nasip etsin” ifadelerini kullandı.

KONYA SON YILLARDA ŞEHİRCİLİK ANLAMINDA İNANILMAZ DEĞİŞİMLER SERGİLİYOR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ilk kura çekimini Konya’da gerçekleştirdiği için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti. Vali Toprak, “Konya gerçekten şehircilik anlamında son 20-30 senede inanılmaz değişimler sergiliyor. Burada gerçekten tarih yazılıyor. Belediye başkanlarımız olsun, görev yapan tüm yetkililerimiz olsun, sizlerin seçip Ankara’ya gönderdiği milletvekillerimiz, bakanlarımız sizlere hizmetin en güzelini buluşturmak için büyük gayret içindeler” diye konuştu.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Mart yerel seçimlerinde kendilerine büyük bir destek veren Konya’nın kendisine yakışanı yaptığını söyledi. Konya’nın rekor oyla Uğur İbrahim Altay’ı Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğini belirten Bakan Kurum, Konya’nın AK Parti’nin kalesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. İktidar olarak verdikleri sözleri tutmak için kolları sıvadıklarını dile getiren Bakan Kurum, “Alt gelir gurubu vatandaşlarımız ev sahibi olana kadar tüm Türkiye’de bu çalışmaları sürdüreceğiz. Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Konya’ya da en güzel Millet Bahçesi yakışır diye düşünüyoruz. Eski stadyumun olduğu 104 bin metrekarelik alandaki Millet Bahçesi’nin yapımını Konya belediyelerimizden hiçbir bedel almadan TOKİ Başkanlığımız yapacak. İnşallah bu yıl yapımına başlayacağız. Konya’mız her şeyin en güzeline layık. Bir başka müjdemiz de şu: Alaeddin Tepesi etrafındaki binaların cephelerini, tabelalarını birleştirmek suretiyle istihdamı ve turizmi artıracak projeleri de yine bakanlığımıza bağlı Emlak Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yapıp Konya’mıza teslim edeceğiz. Bu projemiz de Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

EN GEÇ 36 AY İÇİNDE SICAK YUVALARINA KAVUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Konya’da bugüne kadar 21 bin 817 adet konut uygulaması başlattıklarını, bunların 19 bin 295 adetini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini kaydeden Bakan Kurum konuşmasına şöyle devam etti: “Konya’da ilçelerle birlikte toplamda 2 bin 979 adet yeni konut projemiz var. Yeni konutlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konutlarımızın yüzde 40’ını şehit ailelerimize, engellilerimize ve emeklilerimize ayırdık. Sözleşmelerimizi yapıp hemşehrilerimizin en geç 36 ay içerisinde sıcak, huzurlu yuvalarına kavuşmalarını sağlayacağız. Sosyal konut projesi tüm Konya’mıza hayırlı olsun.” Konuşmaların ardından Yunak, Beyşehir ve Karapınar ilçelerine canlı bağlantı yapılarak kura çekimi gerçekleştirildi. Daha sonra Konya Ardıçlı Sosyal Konut Projesi kapsamında başvuruları alınan 554 konutun noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Kurum, Sosyal, Konutların, Kuralarını, Çekti,
Yorumlar
Haber Yazılımı