Haber Detayı
06 Nisan 2020 - Pazartesi 17:55 Bu haber 4596 kez okundu
 
Balkonda mahsur kalan yaşlı kadını, itfaiye ekipleri kurtarıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, evinin balkonunda mahsur kalan yaşlı kadını itfaiye ekipleri kurtardı.
Güncel Haberi
Balkonda mahsur kalan yaşlı kadını, itfaiye ekipleri kurtarıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, evinin balkonunda mahsur kalan yaşlı kadını itfaiye ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Hacıarmağan Mahallesi’nde 3 katlı bir apartmanda tek başına yaşayan Ayşe Kıvrak (80) çıktığı balkon kapısı rüzgardan örtülünce evinin içerisine giremedi. Kapıyı uğraşmasına rağmen açamayınca balkonda kalıp sesini duyurmaya çalışan yaşlı kadının yardımına yoldan geçen bir kişi yetişti.

Kulağı zor işiten yaşlı kadının balkonunda mahsur kaldığını gören kişi, durumu polise haber verince adrese itfaiye ekipleri de sevk edildi.

İtfaiye ekipleri mahsur kalan yaşlı kadını kurtarabilmek için kattaki diğer balkona merdiven uzatarak eve girebildi. Ardından balkon kapısı  içeriden açılarak yaşlı kadın mahsur kaldığı balkondan kurtarıldı.

Yaşlı kadın, daha sonra kapısının önüne gelen polis ve itfaiye görevlilerine balkona çıktıktan sonra rüzgardan kapının örtülmesi üzerine evine giremeyerek mahsur kaldığını ve yardım istediğini anlattı. Yaşlı kadın  koridorda oturan ve kapıda kalmaması için evine girmesini bekleyen polis ve itfaiye ekiplerine teşekkür ederek,  “Allah bin kere razı olsun sizden. Beni kurtardınız.” dediği polis ve itfaiye görevlilerine etliekmek ve çikolata alıp yemeleri için para uzatınca “Biz polisiz, görevimizi yapıyoruz, polis para almaz” diyerek yaşlı kadının teklifini geri çevirdi. Kadının ısrar etmesi üzerine polis ve itfaiye ekipleri adresten ayrıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Balkonda, mahsur, kalan, yaşlı, kadını,, itfaiye, ekipleri, kurtarıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı