Haber Detayı
14 Nisan 2018 - Cumartesi 10:08 Bu haber 5994 kez okundu
 
Başkan Akyürek 14 Yıllık Hizmet ve Yatırımları Anlattı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 14 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri büyük yatırımları ve projeleri düzenlediği programda anlattı.
Bölgeden Haberi
Başkan Akyürek 14 Yıllık Hizmet ve Yatırımları Anlattı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana hayata geçirdikleri yatırım ve projeleri “Büyük Düşler, Büyük İşler” sloganıyla gerçekleşen toplantıda kamuoyu ile paylaştı.

ÖNEMLİ OLAN GÖKKUBBEDE HOŞ SADA BIRAKMAK

Konya ve belediye yatırımlarını anlatan film ile başlayan programda 14 yılda önemli birçok yatırımı hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Akyürek, “Önemli olan, gök kubbede hoş bir sada bırakmak. Hamdolsun Konya olarak bu sadayı hep birlikte bırakıyoruz. Gök kubbedeki sadada bütün teşkilat mensuplarımızın, bütün muhtarlarımızın, bütün dava arkadaşlarımızın ve hemşehrilerimizin payı var. Konya Milletvekillerimizin katkısı var. Yüz akı ile bir 14 yılı hep birlikte tamamladık. Cenabı hak nice hayırlı hizmetlerde hep birlikte olmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

KONYA KENDİNE AİT HİSSETMEDİĞİNE SIRLARINI AÇMAZ

10 bin kişilik belediye kadrosu, 31 ilçe belediye başkanı ve onların çalışma arkadaşları ve meclis üyeleri adına sunumu yaptıklarına vurgu yapan Başkan Akyürek, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrimizde taş üstüne taş koyan, şehrimize katkı yapan bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Konya mübarek bir şehir. Konya Selçuklu payitahtı, ecdadımızın başkenti. Konya, bu toprakların Türk-İslam medeniyetinin vatanı olmasında çok önemli pay sahibi olan bir şehir. Bu şehre hizmet etmeyi nasip ettiği için Cenab-ı Hakka hamd ediyoruz. Konya öyle bir şehirdir ki kendine ait hmediğine esrarını sırlarını açmaz. Konya’nın sırlarına Cenab-ı Hakk bizleri de vakıf kılsın.”

2014’TEN BU YANA KONYA MERKEZ VE İLÇELERE 4.5 MİLYAR TL

Büyükşehir Belediyesi olarak Yeni Büyükşehir Yasası’nın uygulanmaya başladığı 2014’ten bu yana hayata geçirdikleri yatırımları anlatan Başkan Tahir Akyürek, ilçe sayısının 3’ten 31’e yükseldiğini, hizmet sorumluluk alanlarının da 42 bin kilometrekareye yükseldiğini hatırlatarak, “Konya merkezde 2014 yerel seçimlerinden sonra açılışı yapılan ve 2014’ten sonra ihalesi yapılan ve tamamlanma aşamasındaki ihaleler tam 2,5 milyar lira oldu. 28 metropol ilçeye yaptığımız yatırım miktarı da 2 milyar lira. Kuruluş döneminde bir denge oluşturmaya gayret ettik” dedi.

2023’ÜN KONYASININ ULAŞIM MASTER PLANI YENİLENDİ

Ulaşımda Güçlü Şehir Konya başlığı ile Büyükşehir’in bugüne kadar ulaşımda hayata geçirdiği yatırımlar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tramvayların, otobüs filolarının ve ulaşım master planının yenilendiğini açıkladı.

YERALTI KATLI OTOPARK YATIRIMLARI

“Şehirlerde yeraltı ve yerüstü katlı otopark yapmak kolay değil” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bu noktada da birçok çalışmamız oldu. Zindankale Katlı Otoparkı’nı, Konevi Yeraltı Katlı Otoparkı’nı hayata geçirdik. Osmanlı Buğday Pazarı Yeraltı Katlı Otoparkı da inşallah Pazartesi günü araç kabulüne başlıyor. Meram Son Durak’ta eski Şükrü Doruk İlköğretim Okulu’nun yerinde yapmakta olduğumuz yerüstü alanı ile birlikte yaklaşık 1000 araçlık katlı otoparkımızı da kısa süre içinde faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ASFALT PLENTİ YATIRIMLARI

14 yılda 6 milyon ton asfalt kullanıldığını dile getiren Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bölgede asfalt plentlerini hayata geçirdiklerini aktardı ve ekledi, “240 ton/saat kapasiteli asfalt plentleri sayesinde ilçelerimizin yollarının standardı daha da yükseldi” diye konuştu.

14 YILDA 92 ALT VE ÜSTGEÇİT YAPILDI

14 yılda 92 adet standardı yüksek, kaliteli alt ve üstgeçitle trafik sorununu çözmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Akyürek, Konya’ya 5 yeni köprülü kavşak ve yaya üst geçidi yapımına daha başladıklarını vurguladı. Konya’ya 500 kilometreyi aşan bisiklet yolları kazandırdıklarını anlatan Başkan Akyürek, hedeflerinin 1000 kilometreye bisiklet yolu olduğunu dile getirdi.

28 İLÇEDEKİ PRESTİJ CADDELER İLE ŞEHRİMİZİN KALİTESİ ARTTI

Bütün ilçelere prestij caddeler yaptıklarını da kaydeden Başkan Akyürek, “28 ilçemizde 98 cadde yaptık. Onlar da şehrimizin kalitesini arttıran çalışmalar oldu. Mahalle yolları ile ve daha birçok çalışma ile trafik ve ulaşım problemine neşter vuruyoruz” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR, TURİZM VE TARİH ŞEHRİ KONYA

Sunumda, Kültür, Turizm ve Tarih Şehri Konya başlığı altında bugüne kadar 31 ilçede hayata geçirilen çalışmaları davetlilerle paylaşan Başkan Akyürek, kültür ve turizm yatırımlarını tarih şehri Konya’nın yapısına uygun bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizdi. Başkan Akyürek bugüne kadar restorasyon ve düzenleme çalışmalarına toplamda 190 milyon TL’lik harcama yaptıklarına da vurgu yaptı.

28 İLÇEYE ŞEHİR KONAĞI

Gençlik, Spor ve Eğitimde Öncü Şehir Konya hedefi doğrultusunda da önemli yatırımları şehre kazandırdıklarının altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; dünyanın en iyi 5 stadyumundan biri olan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nu Konya’ya kazandırdıklarını, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin de şehre büyük katkı yaptığından anlattı. Akyürek, Selçuklu, Karatay ve Meram’ın yanı sıra 28 metropol ilçeye şehir konakları yaptıklarını söyledi.

KOMEK’TEN 600 BİN KİŞİ MEZUN OLDU KOMEK’in

Türkiye’deki en yaygın meslek edindirme kursu konumunda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Şu ana kadar 600 bin mezun verdik. Medeniyet Okulu projemiz de bütün ilçelerimizde uygulanıyor. Yaygın bir değerler eğitimi projesi. Bilgihaneler de Konyamızda büyük bir fonksiyon icra ediyor. Kahvehanelerin ihyası projesi kapsamında 100 kahvehanemizi kıraathaneye dönüştürüyoruz. Okullar Hayat Olsun Projesi de çok önemli bir projemiz. Şehrimizi birlikte yönetiyoruz sloganı ile 212 mahallenin tamamında mahalle meclisleri yaptık. Yine yerel buluşmalar ve muhtar buluşmaları programlarımızı yaptık” diye konuştu.

İLÇELERE 380 MİLYON LİRALIK KANALİZASYON YATIRIMI

Çevreci ve Yaşanabilir Şehir Konya başlığı altında Büyükşehir Belediyesi’nin çevre alanında yaptığı yatırımları anlatan Başkan Tahir Akyürek, hayata geçirilen Konya Arıtma Tesisi ile Tuz Gölü’ne kadar ulaşan bir kirliliğin önüne geçtiklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mor Şebeke Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu sayede 30 kilometrelik refüjde arıtılmış suyun yeşil alanlarda kullanıldığını dile getiren Başkan Akyürek, 4 yılda ilçelere yapılan su ve kanalizasyon yatırımlarının tutarının 380 milyon TL’ye ulaştığına vurgu yaptı.

MAVİ TÜNEL İLE 50 YILLIK İÇME SUYU İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR

Mavi Tünel ile Konya’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacının garanti altına aldığını belirten Başkan Akyürek, “Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin Konya’ya kazandırdığı çok büyük bir yatırım. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde yürüyen bu yatırım sonuçlanma aşamasında. İnşallah kısa sürede Konya’ya Torosların, Göksu’nun suyu akmaya başlayacak ve musluklarımızdan memba kalitesinde su içmeye başlamış olacağız” dedi.

DAHA YEŞİL BİR KONYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeşil İçinde Konya başlığında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına da değinen Akyürek, Konya’da kişi başına düşen yeşil alanın 10 metreden 50 metreye yükseldiğini, bugüne kadar 40 büyük parkı hayata geçirdiklerini söyledi. 765 mahalle parkının da bu dönemde hizmete girdiğini anlatan Başkan Akyürek, 2023’e kadar 80 milyon fidan dikme hedefi kapsamında 25 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını aktardı.

150 TARIMSAL SULAMA PROJESİNE 175 MİLYON TL HARCANDI

Konya’nın aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu, bu kapsamda 4 yılda 150 tarımsal sulama projesine 175 milyon TL harcadıklarını söyleyen Başkan Akyürek, bu sayede 32 bin hektar alanın suya kavuştuğunu ve yine 4 yıl yılda 25 milyon TL’lik de tarımsal destek yapıldığının altını çizdi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞEHRİ KONYA

Konya’nın tarihinde bölgenin en önemli kültür, bilim ve tarih şehri olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehre kazandırdıkları Türkiye’nin ilk TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi’nin bugüne kadar önemli birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

DÜNYADA AKILLI KARTLARI SORUNSUZ KULLANAN TEK ŞEHİR KONYA

Akıllı şehir uygulamalarına da değinen Başkan Akyürek, bu kapsamda Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi ATUS’u Türkiye’de ilk defa hayata geçiren şehrin Konya olduğunu hatırlattı. Konya’da 930 bin ELKART ile günlük 300 bin binişin söz konusu olduğunu söyleyen Akyürek, akıllı kartların dünyada sorunsuz bir şekilde kullanıldığı tek şehrin de yine Konya olduğuna vurgu yaptı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Engelsiz ve Sosyal Şehir Konya başlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarından da söz eden Başkan Akyürek, sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirterek, “Konya örnek çalışmalara imza attı. Sosyal Kart’ı Türkiye’de ilk defa hayata geçirdik ve 13 yıldır faaliyette. Poşetle veya kamyonlarla yardım dağıtma dönemini kapattık” ifadelerini kullandı.

KONYA’YA İKİ DEVASA ŞEHİR PARKI MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasındaki ağır bakım alanı olarak bilinen askeri bölgeye ve eski stadyum alanına çok büyük şehir parkları yapmanın hazırlığı içerisinde olduklarının müjdesini vererek, “Ağır bakım alanı olarak bilinen Meram Yeni Yol-Meram Eski Yol arasındaki askeri alanda büyük bir şehir parkını hayata geçireceğiz inşallah. Eski stadyum alanı da Konya’mızın ve Meram ilçemizin yeni cazibe merkezi olarak yapılandırılıyor. Şu anda yıkımlar başladı. Şehrimize çok büyük bir yeşil alanı ve meydanı kazandırıyoruz. Yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda en az 75 bin metrekaresini yeşil alan ve meydan olarak inşallah halkımızın hizmetine sunacağız. Gelecek dönemde, yeni sanayi alanını yaklaşık 40 bin kişiye istihdam üretecek bir alan olarak hazırlıyoruz. 6 milyon 800 bin metrekarelik bir alanı şu anda projelendiriyoruz ve sanayinin hizmetine arz etmek üzere altyapısı ile birlikte hazırlama sürecini başlattık. 100 milyondan fazla bir değerle inşallah iş âlemine burayı kazandıracağız ve etap etap hizmete açmış olacağız. Yine Meram Son Durak’ta 20 milyon lira harcayarak ve kamulaştırmayı da tamamlayarak oradaki eski opera binasını ve Yıldız Köşkü’nü belediyemize kazandırdık. En kısa sürede Tavusbaba Proje alanı olarak Son Durak bölgesi şekillenmiş olacak. Burası da şehrimizin cazibe merkezi olacak” dedi.

ŞEHRİMİZİ 2023 HEDEFİNE UYGUN YENİDEN YAPILANDIRMALIYIZ

Artık şehirlerin kendini dünya şehirleri ile rekabete sokma mecburiyeti ortaya çıktığını ve Konya olarak bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Tahir Akyürek, “Şimdi 2023’e kadar olan süreçte Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti kadroları olarak bunu gerçekleştirdik. 2023 hedeflerine uygun bir şekilde artık Lider Şehir Konya’yı oluşturmak için hep birlikte çalışacağız. AK Parti kadrolarının bunu da başaracağına inanıyorum. Bugüne kadar bir başarı öyküsüne birlikte imza attık. 2019’de yeni bir süreç başlıyor ve Türkiye yeni bir döneme giriyor. 2019’dan sonra Türkiye’nin hedefi 2023’te dünyada lider ülkeler arasında yer almak, en güçlü ekonomiler içinde var olmaktır. Biz de bu hedefe uygun şekilde şehrimizi yeniden yapılandırmalıyız” dedi.

5 KÖPRÜLÜĞÜ KAVŞAĞIN TEMELİ ATILDI

Başkan Akyürek, 2004 yılından bu yana şehre kazandırılan büyük yatırımları ve projeleri etkileyici bir sunumla anlattıktan sonra; Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fatih Caddesi Köprülü Kavşağı, Galericiler Köprülü Kavşağı, Elmalılı Hamdi Caddesi Köprülü Kavşağı, Şefik Can Caddesi Köprülü Kavşağı ile Tekke-Saray Caddesi Yaya Üst Geçidi’nin toplu temel atma töreni canlı bağlantı ile gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, büyük düşler görmeden büyük işler başarılamaz diyerek, “yerel yönetimlerle hükümetlerle yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Belediyelerimizle, hükümetimizle milletvekillerimizle STK’larımızla, odalarımızla, teşkilatlarımızla ve halkımızla çok güzel bir program olmuş. Birlikte Konyayız’ı tam da şimdi gerçekleştirmiş oluyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe belediye başkanları, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları ile Konya’da faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının yöneticileri, yazarları ve çalışanları katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Akyürek, 14, Yıllık, Hizmet, ve, Yatırımları, Anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı