Haber Detayı
11 Mayıs 2018 - Cuma 16:36 Bu haber 7125 kez okundu
 
Başkan Altay; Konya İçin Birlikte Hareket Edeceğiz
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hafta sonunda Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’nda yapılan genel kurulda birlik başkanlığına seçilen Muharrem Karabacak, birliğe bağlı oda başkanları ile bir araya geldi.
Bölgeden Haberi
Başkan Altay; Konya İçin Birlikte Hareket Edeceğiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ve birliğe bağlı oda başkanları ile bir araya geldi.

ESNAF ODALARIMIZ KONYA’NIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Sözlerinin başında hafta sonunda yapılan genel kurulda yeni seçilen birlik başkanı Muharrem Karabacak ve oda başkanlarını tebrik eden ve yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur İbrahim Altay, “Esnaf odalarımız Konya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte bütün ilçe esnaf odalarıyla birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Hem Büyükşehir’de hem de esnaf odalarımızda yeni bir dönemdeyiz. Bunu esnafımızın ve vatandaşımızın lehine işler yapmak için kullanmamız gerekiyor. Her zaman her türlü talebinizi dinlemeye ve gücümüzün yettiği kadar yerine getirmeye razıyız” diye konuştu.

KONYA BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ BAŞARABİLEN BİR ŞEHİR

Şehir olarak birlikte hareket etmenin öneminden söz eden Başkan Altay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Konya’nın bir güzelliği de birlikte hareket etmeyi başarabiliyor olmamız. Bunu arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor. Şehrimizde bir uyum ve ahenk her zaman vardı. Valimiz, Garnizon Komutanımız, adalet ve emniyet görevlilerimiz, esnaf odalarımız, ticaret odamız, borsamız ve sanayi odamızla birlikte daha sık ve kurumsal ilişkiler kurmamız gerekiyor.”

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNDERLİĞİNDE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ OLACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin son yıllarda çok önemli değişimler ve kazanımlar elde ettiğini, bu süreçte bazı zorluklar da yaşandığını dile getirerek, “Ama Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu ülke, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktır. Türkiye bölgede söz sahibi oldukça mücadele edeceği kişi sayısı ve baskı artıyor ama millet olarak bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz. Yurtdışındaki birçok insanın tek bir beklentisi var. Hepsi gözlerini Türkiye’ye dikmiş ve dünyanın geleceği için yeni şeyler söylememizi bekliyorlar. Şu anda bunu her platformda dile getiriyoruz. Sonrasında da hep birlikte kenetlenmeyi arttırarak bunları fiilen değiştirecek güce de erişeceğiz” dedi.

ÜLKE OLARAK BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE RAHAT BİR 5 YIL GEÇİRECEĞİZ

“Dünyanın sistemi değişiyor ve bu sistemde Türkiye mutlaka gücüne göre bir yer alacaktır” diyen Başkan Uğur İbrahim Altay, esnaf odaları buluşmasındaki sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgemizde her gün yeni bir krizle karşılaşıyoruz. İran’da yaşananları görüyorsunuz. Bunların da bizlere küresel yansımaları oluyor. Tabii ki zahmet olmadan rahmet olmaz. Bunlar zahmetli zamanlar ama mutlaka bunlar da atlatılacak. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde iyi bir sonuç alarak 5 yıl Başkanlık Sistemi ile rahat bir zaman geçireceğimize inanıyoruz.”

HER ZAMAN MİLLETİMİZİN DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK

Kendilerini ağırlayan ve hafta sonundaki KONESOB genel kuruluna katılımları dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, “Başkanımız Uğur İbrahim Altay Başkanımıza hayırlı olsun diyoruz. 84 esnaf odamız, 58 bin esnaf ve sanatkârımızla Konya’nın en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu örgüt, her zaman milletinin, devletinin, bayrağının vatanının yanında olmuştur. Hiç kimseden beklentimiz olmadan ülke ekonomisine ve istihdamına hep katkı sağladık. Hepimizin bir derdi var. Derdi olmayanın sevdası olmaz diyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin de Konya ile ilgili bir derdi var. İnşallah bizler de Büyükşehir Belediyemizin yapacağı hizmetlerle üzerimize düşen ne varsa yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda KONESOB’a bağlı oda başkanlarının talep ile önerilerini tek tek dinleyerek not aldı. Programa Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri, KONESOB’a bağlı oda başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay;, Konya, İçin, Birlikte, Hareket, Edeceğiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı