Haber Detayı
14 Aralık 2021 - Salı 09:58 Bu haber 9671 kez okundu
 
Başkan Bayındır: “Fenerbahçe Gelirse, Yine Yeri Hazır Bekliyor!”
BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Adil Bayındır, Fenerbahçe’nin Beyşehir’e neden spor tesisi yapmaktan vazgeçtiğini uzun yıllar sonra gazetecilere açıkladı.
Güncel Haberi
Başkan Bayındır: “Fenerbahçe Gelirse, Yine Yeri Hazır Bekliyor!”

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Adil Bayındır, Fenerbahçe’nin Beyşehir’e neden spor tesisi yapmaktan vazgeçtiğini uzun yıllar sonra gazetecilere açıkladı.

Başkan Bayındır, düzenlediği basın toplantısında, yöneltilen bir soru üzerine, Beyşehir ilçesine yatırım yapmak için daha önceki belediye başkanlığı döneminde Beyşehir Belediyesi’nden göl kenarında bulunan 98 bin metrekarelik bir arazi satın alan Fenerbahçe Kulübü'nün daha sonra ilçeye spor tesisi kurma düşüncesinden neden vazgeçtiğinin uzun yıllar sonra iç yüzünü anlattı.

“BEYŞEHİR’E REAL MADRİD Mİ, BARCELONA MI GELİYOR?”

Kendisinden sonra belediye başkanlığı yapan isim olan Nazif Tekinöz’ün bu projeyi o dönem iptal ettiğini belirten Bayındır, “Bizim Nazif onu iptal etti. Yani ‘gününde yapmadı’ diye; bir telgrafla, ‘gelin yapın, iptal edeceğim’ demiş, sonrasında iptal etmiş. Noterden tastikli bir şey göndermiş. Ben Nazif’i aradım o zaman; ‘Nazif Fenerbahçe’yi iptal ettiğine göre Real Madrid mi geliyor, Barcelona mı geliyor?’ Öyle söyledim.”dedi.

Tekinöz’ün bu sorusu üzerine, o zaman “Yok abi” dediğini vurgulayan Bayındır, şöyle devam etti:

“Ya kardeşim acelen ne? ‘Abi, süre doldu’ dedi. Uzat… Zaten adam tesisin tribününü bitirince yapacam”dedi.”

"FENERBAHÇE ESKİ FENERBAHÇE DEĞİL AMA...!"

Beyşehir’e Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra bu projenin yeniden hayata geçebilmesi için halen uğraş vermeye devam ettiklerinin de altını çizen Bayındır, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’la bu konuda konuşmaya çalıştıklarını da vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ama durumu iyi değil, Fenerbahçe eski Fenerbahçe değil, borçlu. O yüzden arada bir duyuruyoruz. Fenerbahçe gelirse yeri hazır bekliyor bir yerler. Ha tek başına Fenerbahçe mi? O zaman ki muradımız neydi? İşin ciddi yanı, arkasından Galatasaray, Beşiktaş, Konyaspor’u zaten çağırıyoruz, o zaman Trabzon’una kadar bayağı bir diyalog vardı. Eğer orada birisi yapmış olsaydı, arkası gelecekti. Yani arazi de uygundu.”

Beyşehir’de tesis kurması için Konyaspor Kulübü’ne de öneride bulunduğunu vurgulayan Bayındır, “Uğur Başkan’la beraberdik, Konyaspor Başkanımız Fatih Bey’e bir yer önerdim. Bu bizim Beyşehir Belediyesi Karaburun plajı ile Atabey İzcilik Kampının arasında bir alan var. Kurarlarsa, şahane bir yer. Sporcu sağlığı açısından da iyi bir tesis yeri orası. Onlara da orayı önerdim.”ifadelerine yer verdi.

"RÜZGAR VE SAHİLİN DÜŞÜNÜLEN SPORLARA ELVERİŞLİ OLMAMASI GEREKÇESİ" Mİ?

Beyşehir’de Fenerbahçe Kulübü’nün ilçeye yatırım yapmaktan neden vazgeçtiğine ilişkin basına da yansıyan o dönemin Belediye Başkanı Nazif Tekinöz’ün açıklamasının da yer aldığı haberler şöyle idi:

“Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne yatırım yapmak için Beyşehir Belediyesi'nden göl kenarında bulunan 98 bin metrekarelik bir arazi satın alan Fenerbahçe Kulübü'nün, ilçeye tesis kurma düşüncesinden vazgeçtiği açıklandı.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ve Beyşehir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Zeki Ağmaz, Fenerbahçe Kulübü'nden konu hakkında gelen faksla ilgili olarak ortak bir basın açıklaması yaptı.

Tekinöz, Belediye Başkanlığı'na gönderilen faks yazısında, sözkonusu arazi ile ilgili geçtiğimiz ay içerisinde Yönetim Kurulu üyesi Ercan Karasu ile yelken ve kürek şube kaptanlarının yapmış olduğu inceleme sonucuna yer verildiğini belirterek, "Arazi ile göl arasında otoyolun geçmesi, rüzgar ve sahilin düşünülen sporlara elverişli olmaması nedenleri ile tesis yapmanın Fenerbahçe Kulübü'ne bir yarar sağlamayacağı kanaatine varıldığı ifade edilmiş ve ileride oluşacak müsbet oluşumlarda yine işbirliği içinde bulunma temennisi kaydedilerek belediyemize teşekkür edilmiştir" dedi.

2003 yılının Ocak ayında Beyşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Kulübü arasında imzalanan sözleşme ile Yeni Mahalle, İskender mevkiindeki göl kenarında yeralan 98 bin metrekarelik belediye arazisinin meclis kararıyla şartlı olarak sarı-lacivertli kulübe 11 milyar liralık bir bedelle devredildiğini hatırlatan Nazif Tekinöz, "Ancak, yönetim kurulunun bu yazısı ile Beyşehir'e yatırım yapma düşüncesinden vazgeçildiği anlaşılıyor.

Oysa, Fenerbahçe Kulübü'müzün Beyşehir'e yatırım yapmasını bizler kadar tüm Beyşehir halkımız da çok istiyordu. Beyşehir Belediyesi olarak ilçemize bu yatırımın gelmesi için çok uğraş verdik. Olmadı ama inşallah daha güzel alternatifler çıkar" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE'NİN ÇOK DEĞERLİ BİR ARAZİYİ ELİNDEN KAÇIRDIĞINI SÖYLEMİŞTİ...

Fenerbahçe Kulübü'nün yatırım yapma düşüncesinden vazgeçmesi ile ilgili olarak, Fenerbahçenin çok değerli bir araziyi elinden kaçırdığını, Trabzonspor da dahil olmak üzere bu arazi için birçok kulüpten teklif aldıklarını vurgulayan Tekinöz, bundan sonra gelecek tekliflere de açık olduklarını, ancak bu arazinin bir turizm yatırımına dönüştürülmesi için müteşebbislerden gelecek talepleri de değerlendirebileceklerini kaydetti.

Tekinöz, "Sözleşme gereği, Fenerbahçe tesis yapmaktan vazgeçtiği için arsa bedeli olarak alınan 11 milyar lira belediyemiz kasasına girmiştir. Yani, sözleşme şartlarını incelediğimizde gördük ki Beyşehir'in oldukça menfaatine yapılmış bir sözleşme olmuş. Ancak, biz yine de Fenerbahçe'nin Beyşehir'e tesis yapmasını çok arzu ederdik. Beyşehir için spor tesisi olayı bitmiş durumda ama bu dünyanın sonu da değil. Başta Konyaspor olmak üzere diğer kulüplerimizle de ilçemize yatırım yapması için girişimlerimiz sürecek" dedi.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır:, “Fenerbahçe, Gelirse,, Yine, Yeri, Hazır, Bekliyor!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı