Haber Detayı
25 Mart 2020 - Çarşamba 10:03 Bu haber 7030 kez okundu
 
Başkan Bayındır, muhtarlarla Koronavirüs salgını hakkında bilgilendirme toplantı yaptı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, meclis salonunda düzenlediği toplantı ile muhtarlara koronavirüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Sağlık Haberi
Başkan Bayındır, muhtarlarla Koronavirüs salgını hakkında bilgilendirme toplantı yaptı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, meclis salonunda düzenlediği toplantı ile muhtarlara koronavirüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eylem planı kapsamında muhtarlarla bir araya gelen Başkan Bayındır: "Mahallelerimizin eksiklerini biliyoruz. Yeni gelişen veya göremediğimiz sorunları sizin aracılığınızla öğreniyoruz. Bu nedenle muhtarlar toplantısını da önemsiyoruz" dedi.

Muhtarların taleplerini paylaşmasının ardından koronavirüs salgınının öneminden bahseden Başkan Bayındır; Millet olarak, Beyşehir olarak, hep beraber ve her zaman devletinin yanında olduğunu vurguladı.

Bayındır toplantıda yaptığı konuşmada, “Salgına karşı dış mihrakın yarattığı, infiale kadar her şeye el birlik olmak zorundayız. Biz öyle baktık öyle bakmaya devam edeceğiz. Buradan şu son günlerde koronavirüs adı altında, Dünyayı kasıp kavuran, bu felaketin karşısında el birlik olarak yardımlaşmak zorundayız. Muhtarlarımıza bu işin hassasiyetini, bu işin önemini anlatmak bakımından, birlikte basın toplantısı yaptık.

Düşüncelerimiz belli...

Milletimizin uğrayacağı en ufak bir zarar bizi derinden yaralar. Şehrimizin insanına doğru bilgiler vermek bakımından biz tedbirlerimizi doğru alırsak, temizliğimizi doğru yaparsak bu salgını atlatmış oluruz.

Başkan Bayındır: "Hep beraber, omuz omuza; bu devlet bizim, bu vatan bizim, bu insanlar bizim, sloganıyla bu yola çıkacağız. Geceleri gündüzleri aksayan bir şey varsa, kim olursa olsun yaşlısı, genci fark etmiyor yetişemeyebilir hastası vardır, sağı vardır. Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede özellikle 65 yaş üstü yaş vatandaşlarımız için Zabıta Müdürlüğümüz AVM’lerle de görüşerek vatandaşlarımızın eksiklerini tamamlamaya başladı. Başta Kaymakamımız, belediyemiz, devletimizin kurumlarıyla, istişare ile dayanışma ile kol kola el ele birlikte çalışacağız. Bu nedenle ben onlardan gelen bu talepten ötürü başta muhtarlar derneği başkanı Metin Metli kardeşim nezdinde bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Biz anca beraber kanca beraberiz, bu toprak bizim. Eksiğini de birlikte tamamlayacağız, zarar varsa onunda önüne göğüs gereceğiz diyerek kardeşlerimle bugün böyle bir basın toplantısı yapmak istedik. Allah devletimize zeval vermesin tekrar, milletimize zarar vermesin bu Dünyayı kasıp kavuran virüs, temizliği her türlü tedbiri el birlik alacağımızın, buradan bilinmesini istiyorum” dedi.

Korona virüs (COVID 19) salgınına karşı önlem amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Bayındır, dezenfekte çalışmaları yapılıyor fakat biz yine de tedbirimizi alalım dedi.

Bayındır: “Başta çocuklarımızı parklara salmayalım. Parkları yasaklıyoruz, her ne kadar her türlü dezenfekte işlemi yapsakta tedbirli olmamız gerekiyor. Pazar yerini yarından itibaren zaten her türlü önlem alınarak açacaklar, onla ilgili genelgeler var. Devletin genelgelerine hepimiz riayet etmek zorundayız. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar bizi arayıp birimlerimizden yardım isteyebilir. Biz o vatandaşımızın yanında olmak zorundayız. Mahallerimizdeki muhtarlarımız zaten onun gereğini yapıyor. Zabıta ile diyaloga geçerek hep beraber doğru şeyler yapacağız” şeklinde konuştu.

“İlçemizin her noktasında dezenfekte çalışmalarına devam”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır İlçenin her alanında yürüttükleri dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tedbirler kapsamındaki çalışmalarda ilçenin tüm kurumları üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getiriyor dedi.

Başkan; yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu, “Camilerimizi, okullarımızı tepeden tırnağa dezenfekte ediyoruz. Çocuklarımızın okulları tatil bu yüzden toplu oturulan yerlere de temizlik yapıyoruz. AVM’ler kendileri bünyesinde yapıyor. Büyükşehirle beraber yaptıklarımız var. Bölgenin bütün ortak kullanılan mekânlarını aklınıza neresi geliyorsa oyun parklarından tutun, yolları, toplu ulaşımla ilgili araçlarının dezenfekteleri yapılıyor. Onun için el birlik olacağız. Dava ülke davası, dava şehrimin davası, ben şehrim gözüyle bakacağım. Devletimi yöneten Cumhurbaşkanımızdan bütün yetkililere kadar gece gündüz uyunmuyor el birlik olunuyor. Biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerimizde bütün o çöp alanları, konteyner dipleri, drenaj kanalarının ızgaraları her yerin temizliğini yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Gözümüzden kaçan yerler olursa vatandaşlarımız, muhtarımıza, Belediyemize haber ederek bu iş için kol kola el ele zayiat vermeden, hiçbir insanımızın hiçbir yavrumuzun, hiçbir büyüğümüzün, canına zarar verdirmeden sebeplere sarılacağız. Temiz duracağız, temiz olacağız bu işin içinden birlikte çıkacağız.”

Mahalle muhtarlarıda tek tek söz alarak, 65 yaş üstündeki vatandaşların, evlerinde kalmaları ve onların ihtiyaçları için 7/24 görevde olduklarını söylediler.
Toplantı sonrası başkan Bayındır ve muhtarlar "Evde Kal, Sağlıklı Kal Beyşehir" diye slogan attı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır,, muhtarlarla, Koronavirüs, salgını, hakkında, bilgilendirme, toplantı, yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı