Haber Detayı
25 Mart 2020 - Çarşamba 09:44 Bu haber 6724 kez okundu
 
Derebucak’ta “Vefa Sosyal Destek Grubu” mesaisine başladı
DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan başkanlığında kurulan ‘vefa sosyal destek grubu’nun çalışmalarına başladığı bildirildi.
Bölgeden Haberi
Derebucak’ta “Vefa Sosyal Destek Grubu” mesaisine başladı

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan başkanlığında kurulan ‘vefa sosyal destek grubu’nun çalışmalarına başladığı bildirildi.

Türkiye’yi etkisi altına alan  koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı önlem almak amacıyla ülke genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı sonrasında bu kesimin zorunlu ihtiyaçlarını yaşadıkları ikametlerde gidermek maksadıyla il ve ilçelerde oluşturulmaya başlanan vefa sosyal destek grubu Derebucak ilçesinde de mesaisi yapmaya başladı. Bu çerçevede, İlçe Kaymakamlığı görevlileri yasak nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan hastaları ikametlerinde sık sık ziyaret ederek talep ve isteklerini yerine getirmeye çalışıyor.

Derebucak İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, kısa süre önce  65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yurt genelinde getirilen sokağa çıkma yasağını hatırlatarak, Derebucak’ta da bu kesimin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar hakkında şu bilgileri aktardı: “Sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını gidermek amacıyla İçişleri Bakanlığı’mızın talimatıyla tüm il ve ilçelerde başkanlıklarını vali ve kaymakamların yaptığı vefa sosyal destek grupları kurulmuştur. Derebucak Kaymakamlığı bünyesinde de başkanlığını yaptığım Derebucak Vefa Sosyal Destek Grubu ve bu gruba bağlı 4 alt çalışma grubu kurulmuştur. İlçemizin toplam 12 mahallesinde bulunan tüm 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve kronik rahatsızlığı olan insanlarımızın zaruri ihtiyaçları bu grup tarafından hızla giderilmeye başlanmıştır. 112, 155 ve 156 numaralı telefonlardan Derebucak Vefa İletişim Merkezi’ne düşen ilaç ve gıda malzemesi ile karşılanmadığı takdirde vatandaşlarımızın zora düşecekleri istekler de gecikmeksizin yerine getirilmektedir. Bu talepler yerine getirilirken nazik ve güler yüzlü çalışan personelimiz, gittikleri evlerde vatandaşlarımıza sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını da iletmektedir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, “Vefa, Sosyal, Destek, Grubu”, mesaisine, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı