Haber Detayı
18 Nisan 2017 - Salı 10:43 Bu haber 4009 kez okundu
 
Başkan Özaltun’dan Referandum Değerlendirmesi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasının galibinin tüm Türkiye olduğunu belirterek, “Bundan sonra artık Yeni Türkiye'yi konuşmaya başlayacağı.” dedi.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun’dan Referandum Değerlendirmesi

BEYŞEHİR - Özaltun, yaptığı açıklama ile referandum sonuçlarını değerlendirdi. Özaltun, sandıkların halkın önüne gelmesi ile birlikte kazananın Türkiye ve millet olduğunu vurguladı. Pazar günü yapılan halk oylamasının bir siyasi parti seçimi olmadığının altını bir kez daha çizen Özaltun, sonuçlarının ise Türkiye’ye, Konya’ya ve Beyşehir ilçesine hayırlar getirmesini dilediklerini söyledi.Özaltun, “evet” oyu verenin de, “hayır” tercihi yapanın da bu ülkenin ve ilçenin evladı olduğunu vurgulayarak, “Biz bu süreçte sadece hemşehrilerimize ‘evet’ oyu vermelerinin önemini anlatmaya çalıştık” dedi.

       Beyşehir’deki referandum sonuçlarına da değinen Özaltun, ilçe genelinde oy kullanılan sandıklarda yapılan tasnifin ardından yüzde 71.17’lik bir “evet” oranının yakalandığını gördüklerini söyledi. Beyşehir’de 31 bin 521 kişinin “evet” oyunu kullandığını, buna karşılık  12 bin 769 oyun da “hayır” olarak çıktığını vurgulayan Özaltun, ilçeye bağlı Damla Yaylası ve Yeşildağ Mahallesi’ndeki iki farklı sandıktan ise “evet” oylarının tulum çıktığını hatırlattı.Özaltun,Beyşehir’de hedeflerinin de üzerinde bir oy oranı yakaladıklarını kaydetti.

        Beyşehirli seçmenin referanduma katılım oranının da çok yüksek olduğunu ve sandık başına giderek vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getirerek, seçmenlik vazifesini yaptığını aktaran Özaltun, şunları kaydetti: “Beyşehir, 31 bin 521 oyla yeni sisteme en güzel  desteği sandık başında vermiştir. Konya’nın en büyük nüfusa sahip 4 taşra ilçesi arasında yüzde 71,17’lik “evet” oyuyla, evet oylarının en fazla çıktığı taşra ilçesi Beyşehir olmuştur. Bundan dolayı da ayrı bir gururu ve mutluluğu yaşamaktayız.  Bundan hem ilçemiz, hem de ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Sandıkta “hayır” oyu veren kardeşlerimizin de, zaman geçtikçe sistemin uygulamaya konulmasıyla birlikte her anlamda olumlu gelişmeleri gördükçe, yaşadıkça “evet” oylarını verenlere teşekkür edeceklerinden de en küçük bir endişemiz bulunmamaktadır. Tüm hemşehrilerimize bu anlamda teşekkür ediyor, bizlerden dualarını eksik etmemelerini diliyoruz. Beyşehir’de yeni dönemle birlikte, Yeni Türkiye ile beraber hükümetimiz ve milletvekillerimizle birlikte teşkilatlarımızın da desteğiyle her şeyin en iyisine layık olan bu güzel ilçemize daha çok hizmet vermeye devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz.Hemşehrilerimizin bizleri bu anlamda izlemelerini diliyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun’dan, Referandum, Değerlendirmesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı