Haber Detayı
16 Temmuz 2024 - Salı 17:49 Bu haber 34414 kez okundu
 
Bayındır, Bu Milletin Büyüklüğünü Bütün Dünya Gördü
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “15 Temmuz, milletimizin demokrasinin zaferini en güçlü şekilde dünyaya gösterdiği gündür”dedi.
Güncel Haberi
Bayındır, Bu Milletin Büyüklüğünü Bütün Dünya Gördü

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “15 Temmuz, milletimizin demokrasinin zaferini en güçlü şekilde dünyaya gösterdiği gündür”dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Beyşehir’deki festival alanında düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Adil Bayındır, burada yaptığı konuşmada, hainlere karşı kazanılan demokrasinin ve milletin zaferini kutlamak ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi anmak için bir araya geldiklerini vurguladı.

Ülkenin, Cumhuriyet tarihi boyunca pek çok darbeye, darbe girişimine, kalkışmaya ve terör saldırısına maruz kaldığını anlatan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ancak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, kendi devletine, halkına ve insanına silah doğrultan, masumların kanını döken hainlerin nasıl dünyanın en sefil yaratıklarına dönüşebileceğini göstermiştir.

15 Temmuz, Türkiye'nin ve dünya tarihinin gördüğü en hain kalkışmalardan biridir. Bu darbe girişimi, demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ve küresel sömürü düzeninin maşası olan bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimidir.

Elhamdulillah milletimizin feraseti ile bu kalkışma başarısız olmuştur. 15 Temmuz, aynı zamanda milletimizin demokrasinin zaferini en güçlü şekilde dünyaya gösterdiği gündür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizi meydanlara ve direnişe çağırmasıyla milletimiz tek yürek oldu ve darbe görünümlü işgal girişimini bertaraf etti. Bu milletin azizliğini ve büyüklüğünü bütün dünya gördü. Milletimiz gösterdiği teveccühle vatanına göz dikenlere sonuna kadar karşı çıkacağını tüm dünyaya gösterdi. Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesi, milletimizin feraseti ve kahramanlığı sayesinde aciz kalacaktır.”

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da programda geldiği kürsüde  yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini ve Türk milletinin gösterdiği kahramanlığa dikkati çekti.

Kaymakam Akpınar, şöyle konuştu:

 “Allah’a sonsuz şükürler olsun ki milletimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ diyerek meydanları doldurdu ve hain darbe girişimini durdurdu.

15 Temmuz’da, hainlerin karşısında tüm fertleriyle tek yürek olmuş büyük Türk milleti vardı. Vatanımıza göz diken hainler bilmelidir ki Türk milletinde var olan asil ruh asla kaybolmaz.”

Festival meydanındaki programda, protokol konuşmaları sonrasında alanda canlı olarak yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması izlendi. Etkinlikler kapsamında mehteran gösterilerinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu, İlçe Müftülüğünün hazırladığı program da izlendi.

Saat 00.13’ü gösterdiğinde ise ilçedeki tüm camilerdeki minarelerden sela sesleri yükseldi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bayındır,, Bu, Milletin, Büyüklüğünü, Bütün, Dünya, Gördü,
Yorumlar
Haber Yazılımı