Haber Detayı
15 Temmuz 2024 - Pazartesi 23:26 Bu haber 30611 kez okundu
 
Beyşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
BEYŞEHİR - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri tüm Türkiye'de olduğu gibi İlçemiz Beyşehir'de de bu yıl "Milletin Zaferi" temasıyla yapılıyor.
Güncel Haberi
Beyşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

BEYŞEHİR - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri tüm Türkiye'de olduğu gibi İlçemiz Beyşehir'de de bu yıl "Milletin Zaferi" temasıyla yapılıyor.

Beyşehir’deki ilk programda, ilçe protokolü Gökçimen Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Şehitler Ormanı’nda bir araya geldi.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ile protokol mensupları ormanlık alanda şehitlerimizin aziz hatıraları için toprakla fidanları buluşturarak can suyu verdi.

İlçe protokol mensupları daha sonra Adliye karşısındaki şehitlik anıtında bir araya gelerek şehitlerimiz için hep birlikte dua etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Çarşı Camisinde öğlen namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif programı da gerçekleştirildi. Ardından şehit aileleri, gaziler ve şehit kabirleri ziyaret edildi.

Beyşehir ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında yapılacak olan akşam etkinlikleri demokrasi ve milli birlik yürüyüşü ile başladı.

FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin milletçe vatanseverlik duygusuyla tek vücut olarak önlendiği 15 Temmuz’un 8. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı meydanında kortej yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe ilçede görev yapan protokol mensuplarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Sporcu grupları ise kortejin en ön saflarında yer aldı.

 Mehteran ekibi eşliğinde ellerinde ay yıldız bayraklar ve pankartlarla yürüyüşe başlayan protokol ve vatandaşlar Antalya ve Köprübaşı Caddeleri üzerinden anma programının yapılacağı festival meydanına kadar yürüdü.

Kortej yürüyüşüne, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Adil Bayındır, kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve şehit yakınları, vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 15, Temmuz, Demokrasi, ve, Milli, Birlik, Günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı