Haber Detayı
01 Temmuz 2020 - Çarşamba 09:50 Bu haber 6007 kez okundu
 
Bayındır 'hep birlikte üreten Beyşehir için'
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Kan'ı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Ekonomi Haberi
Bayındır 'hep birlikte üreten Beyşehir için'

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Kan'ı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Beyşehir için tıbbi bitkiler yetiştiriciliği konusuda neler yapabilirizin istişarelerinde bulundu.

“Hep Birlikte Üreten Beyşehir” için, bölgemizde tarımla uğraşan vatandaşları alternatif tarıma yönlendirmek için çalışmaların başladığını belirten Başkan Bayındır, Konya’da Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama bahçesinde incelemelerde bulunarak şu ifadelere yer verdi.

Bayındır, “Şehrimizde alternatif tarıma yönelmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda tıbbi bitki yetiştiriciliği yapılan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama bahçesinde bu konuda bilgi alarak istişareler yaptık. İnşallah en kısa sürede “Hep Birlikte Üreten Beyşehir” anlayışıyla çıktığımız bu yolda alternatif tarımda çeşitli bitki üretimine geçeceğiz. Ziyaretimizde bizlere eşlik eden, şehrimizde model olması açısından çalışmaları bulunan hemşerimiz Prof. Dr. Şahin Akıncı hocamıza, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık’a, Selçuklu Mermer ortaklarından Nuh Gün’e ve bilgi, birikim ve tecrübelerinin aktarımı konusundaki samimiyeti ile nazik ev sahipliğinden ötürü değerli hocam Prof. Dr. Yüksel Kan’a, çalışmalarımızdaki katkılarından dolayı şehrim adına teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bayındır, 'hep, birlikte, üreten, Beyşehir, için',
Yorumlar
Haber Yazılımı