Haber Detayı
27 Haziran 2020 - Cumartesi 11:17 Bu haber 4503 kez okundu
 
İki günlük YKS maratonu başladı
BEYŞEHİR - ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, Beyşehir’de de yapılıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
İki günlük YKS maratonu başladı

BEYŞEHİR - ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, Beyşehir’de de yapılıyor.

YKS'nin ilk oturumu saat 10.15'te başladı. İlk oturumda adaylara verilecek süre geçen yıldan 30 dakika daha uzun olacak. Sınav 165 dakika sürecek.

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

Sınav günlerinde belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması, bu sınavlarda da uygulanıyor.

Beyşehir Ali Akkanat kampüsünde sınava giren öğrenciler, aileleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde okulun önüne geldi. Velilerin okul bahçesine girişine izin verilmedi.


Görevliler tarafından ateşleri ölçülen ve elleri dezenfekte edilen öğrenciler, daha sonra üst aramaları da yapılarak sınav salonlarına alındı. saat 10.00'dan sonra gelen bir öğrenci ise sınava alınmadı.



Dışarıda bekleyen aileler ise sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda görevliler tarafından sık sık uyarıldı. Ancak ailelerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları gözlendi. Bazı veliler ise okul önünde çocukları için dua etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İki, günlük, YKS, maratonu, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı