Haber Detayı
08 Nisan 2020 - Çarşamba 18:18 Bu haber 5039 kez okundu
 
Bayındır “Hep birlikte üreten Beyşehir olarak üreten Türkiye’nin yanındayız!”
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurumların ve vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla belediyenin hizmet veren tekstil atölyesinde maske üretimine başlandı.
Ekonomi Haberi
Bayındır “Hep birlikte üreten Beyşehir olarak üreten Türkiye’nin yanındayız!”

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurumların ve vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla belediyenin hizmet veren tekstil atölyesinde maske üretimine başlandı.

Belediyenin tekstil kursunda görev yapan eğitmenlerden ve gönüllü kursiyerlerden oluşan ekip tarafından Dikiş Nakış Atölyelerinde üretilen maskelerle kurumlara ve vatandaşların ücretsiz olarak maske ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Kursiyerler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen tek kullanımlık maske petlerini işleyerek kurumlara ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor. Yapılan uygulama Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ücretsiz maske dağıtımına destek amaçlı olarak koordineli biçimde gerçekleştiriliyor.

Kadın ve erkeklerden oluşan tekstil atölyesinde steril ortamda üretilen maskelerin lastik dikimleri ve paketleme işlemleri yapılıyor. Öte yandan günde üç kere dezenfekte yapılarak, kursiyerlerin olası bir salgına yakalanmamalarına karşı önlemler alınıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır tekstil atölyesini gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Bayındır, “Üreten Beyşehir olarak başlatmış olduğumuz bu çalışma ile Cumhurbaşkanlığımız tarafından yürütülen ve vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıtım kampanyasının yanındayız. Ülkemize ve ilçemize katkıda bulunmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber bizde taşın altına elimizi koyduk” dedi. 

Günlük 10–15 bin adet maske üretimi yapılıyor

Beyşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Naci Habir ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs salgınından dolayı böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere tek kullanımlık günlük 10–15 bin arası maske üretimi yaptıklarını söyledi.

Habir açıklamasında, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün altında işlem gören, Endüstri Meslek Lisesi tarafından üretilen maske pedlerini lastiklerini burada imal ediyoruz dikiyoruz.  Hijyenik ortamda, imal ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulmuş olan tekstil atölyemizde bu pedleri işliyoruz. Halkımızın kullanımına dağıtıyoruz. Ücretsiz olarak veriyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız gönüllü olarak hizmet vermektedirler. Sabah 08.30’da mesaimiz başlıyor. Ara vermeksizin akşam 17.00–17.30’a kadar günde tek kullanımlık, 10–15 bin adet civarında maske üretmekteyiz. Bunu da hem belediyemize, hem kaymakamlığımıza, hem de diğer kurumlara vermekteyiz, onlarda halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Bu ülkemizde ve Dünya da baş gösteren Koronavirüs salgınını, önüne geçmek için bizde ufak bir katkımız olsun diye, belediye başkanımızın talimatı doğrultusunda bu işe başladık. Salı ve Cumartesi pazarlarımızda otobüslerde ve belediyemizin kendi bünyesinden ana binamızda talep doğrultusun da halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz.

“Evde boş oturmaktansa devletimize katkıda bulunuyoruz”

Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla belediyenin hizmet veren tekstil atölyesinde kursiyer olarak çalışan Nilüfer Dönmez ise şunları söyledi, “Milli Eğitim Müdürlüğünün göndermiş olduğu bu kumaşlardan lastiklerini takıyoruz. Lastikleri taktıktan sonra paketlemeye gidiyor. Koronavirüs nedeni ile vatandaşlarımızı koruma amacıyla maskeleri üretiyoruz. Evde boş oturmaktansa gelip burada devletimize milletimize katkıda bulunuyoruz. Milli Eğitim Müdürümüze Beyşehir Belediyesine teşekkür ederiz. İnşallah bu korona virüsü ülkemizden en kısa sürede gider.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bayındır, “Hep, birlikte, üreten, Beyşehir, olarak, üreten, Türkiye’nin, yanındayız!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı