Haber Detayı
09 Nisan 2020 - Perşembe 11:40 Bu haber 5132 kez okundu
 
Polis denetimine Beyşehir Belediyesi’nden Dron desteği
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasağından dolayı yaptığı denetime, Beyşehir Belediyesi tarafından dron desteği verildi.
Güncel Haberi
Polis denetimine Beyşehir Belediyesi’nden Dron desteği

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasağından dolayı yaptığı denetime, Beyşehir Belediyesi tarafından dron desteği verildi.

Coronavirüse karşı alınan yeni önlemler kapsamında, 20 yaş altındakilerin de sokağa çıkması yasaklandı, pazar market ve benzeri kalabalık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Yasağın hayata geçirilmesiyle polis denetimlerini sıklaştırdı. Beyşehir merkezinde tam kadro uygulama yapan polis ekipleri ilçede bazı vatandaşların kimliklerini kontrol ederek yaşına baktı. Ayrıca polis otosundan da vatandaşlara ‘evde kalın’ anonsları yapılarak sosyal mesafe uyarıları yapıldı. Coronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlara göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasağından dolayı Polis ekipleri Beyşehir’de Dron ile denetim yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır yaptığı açıklamada, “Değerli hemşerilerim son günlerde hepiniz sıkıldınız, biliyoruz. Alınan bu tedbirlerin sizin sağlığınız için olduğunu da biliyoruz. Kaymakamlığımızın talimatı ve İçişleri Bakanlığının talimatı ile genelgelere göre hareket etmek zorundayız.

Bizler devletimizin koyduğu kararları uygulamakla görevliyiz. Bu doğrultuda 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasağından dolayı tedbir amaçlı Kaymakamlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz sokaklar da belediyemizin drone ile kontroller yapıyor.

Vatandaşlarımıza ceza uygulama düşüncesi içinde değiliz. Sıkıldığınızı biliyoruz ancak dayanmalıyız. Hep beraber koronavirüs denilen salgından kurtulmanın tedbirini alıyoruz.
Sağlık çalışanları, belediye çalışanları, emniyet güçleri, Jandarma, basın bütün herkes virüsle mücadele için elinden geleni yapıyor. Biz ne kadar kurallara çok riayet edersek, tez zamanda bu salgından kurtuluruz. Bu nedenle yapılan kontrollerden ve denetimlerden rahatsız olmayın. Bu tamamen sizlerin sağlığı için alınan tedbirlerdir. Sevdiklerimize uzak olabiliriz, görüşemeyebiliriz ama yerlerin de sağ olduklarını bilmemiz yeterli olacaktır bu süreçte, sizlerin sağlığı bizim mutluluğumuzdur. Bu nedenle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sabrınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Polis, denetimine, Beyşehir, Belediyesi’nden, Dron, desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı