Haber Detayı
09 Ağustos 2018 - Perşembe 11:05 Bu haber 10853 kez okundu
 
Belediye'den İhtayaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Belediyeye ait tarım arazisine buğday ekimi yaptıran Beyşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtacak.
Ekonomi Haberi
Belediye'den İhtayaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından köy ve beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki kapanan muhtarlık ve belde belediye başkanlıklarına ait mal varlıklarının kanun gereği Beyşehir Belediyesine geçtiğini hatırlattı. Belediye’ye geçen mal varlıkları arasında bu mahallelerin sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri de olduğunu belirten Özaltun, bu alanları ihale usulüyle ekim yapmak isteyen bölge insanına kiraya vermek suretiyle kurum olarak yeni bir gelir kaynağına kavuştuklarını söyledi.

         Beyşehir Belediyesi olarak sahip oldukları bu tarım alanlarını ihale yoluyla çiftçilik yapan ya da yapmak isteyenlere kiraya verdiklerini, ancak ihale neticesinde talip çıkmadığı için kiralanamaması sebebiyle boşta kalan alanları yine değerlendirmeyi ihmal etmediklerini vurgulayan Özaltun, bu alanları Belediye olarak ektirdiklerini belirterek, “Muhtelif mahallelerimizdeki bu tarım alanlarını boşta durmaması için buğday ektirdik. Buğday ekili bu arazilerimizde hasat sezonunun tamamlanmasıyla birlikte elde ettiğimiz ürünü Doğanbey Mahallemizdeki un tesislerimizde un haline getiriyoruz. Bu unları Belediye olarak anlaşma yapacağımız bir fırında ekmek haline dönüştürerek ilçemizdeki ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerimize dağıtmayı planlıyoruz. Böylece, evine ekmek alamayacak durumdaki insanımızın da bu ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

        Başkan Özaltun, bu yıl, yine Eylül ayında Belediye olarak kira sözleşmesi sona erecek olan farklı mahallelerdeki tarım alanını kiraya vermek için ihaleye çıkacaklarını belirterek, şunları kaydetti:   “Beyşehir Belediyesi olarak tüm mahallelerimizde değişik miktara sahip ekilebilecek tarım alanlarımız bulunuyor. Ayrıca, Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Gölkaşı Mahallemizin hemen karşısında da yer alan Gölkaşı Adası’nı çiftçilerimize kiraya vererek bu adadaki tarım alanının da değerlendirilmesini sağlıyoruz. Tarım alanlarından elde ettiğimiz kira gelirleri, yine vatandaşımıza hizmet olarak geriye dönüyor. Belediye olarak ürettiğimiz proje, hizmet ve yatırımlarda bu gelirlerden de istifade ediyoruz. Dolayısıyla yürüttüğümüz bu çalışmaları da oldukça önemsiyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni uygulama ile birlikte ise kiralanamayan boş arazilerimizi buğday ektirerek elde edeceğimiz unlardan ekmek ürettirip dar gelirli ailelerimizin bu ihtiyacını bundan böyle bu yolla karşılamak suretiyle hayır dualarını almayı arzu ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Belediye'den, İhtayaç, Sahiplerine, Ücretsiz, Ekmek,
Yorumlar
Haber Yazılımı