Haber Detayı
20 Eylül 2010 - Pazartesi 00:27 Bu haber 6311 kez okundu
 
Belediye'yi Medaş Çarptı
Meram Elektrik Dağıtım A.Ş, Beyşehir Belediyesinin 860 bin lira olduğu ileri sürülen eski borcundan dolayı, dün akşam mesai bitiminin ardından Belediye Hizmet Binasının elektriklerini kesti.
Arşiv Haberi
Belediye'yi Medaş Çarptı

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş, Beyşehir Belediyesinin 860 bin lira olduğu ileri sürülen eski borcundan dolayı, dün akşam mesai bitiminin ardından Belediye Hizmet Binasının elektriklerini kesti.Elektrik kesintisinin haber verilmesi üzerine bazı meclis üyeleri ile birlikte Belediye Binasının önüne gelen Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, uygulamayı 'usulsüz ve hukuksuz' olarak nitelendirdi. Taşçı ardından Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne telefon ederek, belediye önüne bir ekibin gelmesi talebinde bulundu. Bunun üzerine hizmet binası önüne gelen polis ekibi, elektrik kesintisinin olduğuna dair bir tutanak tanzim ederek bina önünden ayrıldı.Sabah saatlerinde mesaiye geldiklerinde elektriklerin kesildiğini gören personel şaşkınlık yaşarken, bir süre resmi işlemler yapılamadı.   

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, sabah erken saatlerde MEDAŞ yetkilileriyle görüşme yapmak üzere Konya'ya gitti. Saat 10.30 sularında ise hizmet binasına enerji yeniden verilmeye başlandı.Başkan Taşcı, şu anda kurumun tüm birimlerinin elektriklerinin açık olduğunu belirterek, 'MEDAŞ'ın talep ettiği, 860 bin liralık eskiden kalma borç... Biz bunu da zaten dava edeceğiz. Yapılandırmaya giderken bu dava konusu da olacak. Beyşehir Belediyesi itibarı çok yüksek bir kurumdur. Aynı zamanda kredisi çok yüksek bir belediyeyiz. Hiçbir kuruma vadesi geçmiş bir borcumuz yoktur. Hiçbir kimse Beyşehir Belediyesinin itibarını zedeleyecek bir tavır, hareket içerisinde bulunamaz' diye konuştu.

Taşcı, hizmet binasında yaklaşık 12 saat süren elektrik kesintisinden dolayı yaşanabilecek olumsuzlukların da dava konusu olabileceğini bildirdi. Taşcı, 'Bu uygulamadan dolayı bilgisayarlarımızda eğer bir bilgi kaybı, veri kaybı veya başka türlü elektronik cihazlarda bir arıza oluşmuşsa bu konuda da dava hakkımız elbette saklıdır. Şu anda hukuk müşaviri arkadaşlarımızla birlikteyiz, MEDAŞ ile olan görüşmelerimiz devam ediyor' diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Belediye'yi, Medaş, Çarptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı