Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 10:16 Bu haber 5846 kez okundu
 
Beyşehir Atıksu Tesisleriyle ilgili açıklama
BEYŞEHİR - Beyşehir Atıksu arıtma tesisleri ile ilgili son günlerde kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları ile ilgili Koski'den yazılı bir açıklama yapıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir Atıksu Tesisleriyle  ilgili açıklama

BEYŞEHİR - Beyşehir Atıksu arıtma tesisleri ile ilgili son günlerde kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları ile ilgili Koski'den yazılı bir açıklama yapıldı.

Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi, İller Bankası tarafından Biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilmiş ve 2005 yılında işletmeye alınmıştır. Beyşehir Belediyesi tarafından işletme maliyetlerinin karşılanamaması nedeniyle 2008 yılından itibaren tesis işletilememiştir.   

Optimum işletme şartlarının sağlanması için; teknolojik açıdan yenilenmesi gereken ekipmanlar ve sistemler belirlenerek Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün atıksu arıtma tesisleri işletme tecrübesi ışığında ızgaralar, kum tutucu, çamur susuzlaştırma, çamur depolama alanı üniteleri ile elektrik kontrol SCADA Sistemi, ve giriş terfi istasyonu pompaları yeniden dizayn edilmiştir.

Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisinin tekrar verimli bir şekilde çalışılabilir hale getirilmesi için revizyon işine esas ihale 2 milyon 520 bin TL ihale bedeli ile 20.01.2015 tarihinde yapılmış; 05.12.2016 tarihinde geçici kabulü yapılarak tesis işletmeye alınmıştır.

Tesis şu anda aktif olarak çalışmaktadır. Tesisin elektrik borcu olduğu ve bu sebeple çalışmadığı iddiaları doğru değildir.

Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisinden çıkan atık suların Çarşamba Suyu ve Çumra Ovası için herhangi bir zehirleme de söz konusu değildir.

Saygıyla duyurulur.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Atıksu, Tesisleriyle, , ilgili, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı