Haber Detayı
21 Temmuz 2020 - Salı 10:16 Bu haber 5167 kez okundu
 
Beyşehir’de Derebucak Kaymakamına Veda Yemeği
BEYŞEHİR - Derebucak’a veda eden Kaymakam Doğan, onuruna veda yemeği düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Derebucak Kaymakamına Veda Yemeği

BEYŞEHİR - Derebucak’a veda eden Kaymakam Doğan, onuruna veda yemeği düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından Beyşehir Öğretmenevi’nde görev yaptığı ilçeye veda eden Kaymakam Coşkun Doğan onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşandı.

DEREBUCAK’A YENİ HASTANE MÜJDESİ…

Kaymakam Doğan, konuşmasında, yaklaşık iki yıl süreyle Derebucak ilçesine hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, görevden ayrılırken Derebucak Kaymakamlığı’nı kurumsal bir yapıya bürünmüş olarak bırakmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Doğan, ilçede yaşayan tüm vatandaşlarla yakın ilişkiler kurduklarının altını çizerek, “Kapımız herkese açıktı, hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik. İlçemizde tüm kurumları aynı çatı altında topladık. Eski ilçe özel idare binasının ardından bir başka yıkım kararını da depreme dayanıklı olmadığı tesbit edilen devlet hastanesi binası için aldırdık. Derebucaklılar inşallah önümüzdeki yıllarda yeni bir hastaneye kavuşacaklardır” dedi.

“BİZDEN SONRAKİ MESLEKTAŞLARIMIZ DA DEREBUCAK’I BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DAHA İLERİ SEVİYEYE GÖTÜRECEKTİR”

Derebucak’ta devletin düzen ve otoritesini tesis etmek için alınması gereken tüm tedbirleri daha göreve başladığı ilk günlerde alarak ilçede personel takip sistemini kurduklarını da vurgulayan Kaymakam Doğan, devlet idaresinin bir nizam idaresi olduğunu ve disiplini gerektirdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Kendisine mesaiye geç gelmeyi, mesaiden erken ayrılmayı alışkanlık haline getiren memurları karşımıza aldık. Allah herkese helal kazanıp helal yemeyi nasip etsin. Genel olarak Derebucak’ta elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalıştık. İnşallah bizden sonraki meslektaşlarımız da Derebucak’ı bizim bıraktığımız yerden daha ileri seviyeye götüreceklerdir.

Derebucak kaymakamlarının bir diğer şansları da Beyşehir’dir. Beyşehir’in bey insanlarıyla, dürüst insanlarıyla tanıştım, dostluklar edindim. Bu da benim en önemli şanslarımdan biriydi. Başka bir şansım ise her an, her dakika arayıp ulaşabileceğim, bana yardım eden, tabiri caizse elimizden tutan, bulunduğumuz zor durumdan, bizi çıkarmak için çaba sarf eden, bizim derdimizle kendi gibi dertlenen bir abimle çalıştım. Kaymakamımız Yusuf Özdemir’e biz burada ‘abi’ diyoruz ama o bize babalık yaptı. Biz ona ‘baba’ diyoruz. Kıymetli abim hakkınızı helal edin, buradan ellerinizden öpüyorum, sağolun varolun. Gönlümde her birinizin yeri ayrıdır. Nerede görev yaparsam yapayım, hangi konumda olursam olayım kapım da gönlüm de sizlere açık olacaktır. Şanlıurfa’ya gidiyoruz ama Yusuf abinin de dediği gibi, ‘Allah yeter ki, gönüllere ayrılık koymasın, inşallah ben sizlerin, sizler de benim gönlümde olacaksınız.”

“KAYMAKAMIMIZ DEVLETÇİ, DİK DURAN, BAŞARILI, ÇALIŞKAN BİR ARKADAŞIMIZDI”

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, konuşmasında, Kaymakam Doğan’ın bölgeye veda edecek olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ancak idarecilik mesleğinde tayinle ayrılmanın olağan bir durum olduğunu dile getirdi. Özdemir, “Tabi iyi bir tayin, kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah orada da mutlu olacaktır. Gerçekten ayrılıklar hep insanları üzer. Bu tip mesleki ayrılıklar da elbette ki üzücü oluyor. Ama aylırılırken fiziki anlamda değil, gönülde ayrılma olmamasıdır. Hakikaten üzüldüm gitmesine ama yapabileceğimiz bir şey yok. Yapabileceğimiz en güzel şey kendisine başarı dileğimizi sunmak. İnşallah bir aksilik olmadan da gideceği yerde bu hizmeti en güzel şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Kaymakam Bey, bizim gördüğümüz, tesbit ettiğimiz kadarıyla devletçi, dik duran, başarılı, çalışkan bir arkadaşımızdı. Bu özelliklerini görev yapacağı yerlerde de devam ettirmesini diliyoruz.” şeklinde sözlere yer verdi.

“BİZ SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da konuşmasında, “Coşkun Bey siz gidiyorsunuz, biz kaybediyoruz. Ama dileğim o ki, siz her gittiğiniz yere o gülen yüzünüzü götürün. O güzel yüzünüzü götürün. O güzel kalbinizi götürün. Bende bıraktığınız iz budur, biz sizi hiç unutmayacağız” dedi.

Başkan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir ve bütün olacağız, devleti, halkı yöneten kurumlarımızla, amirlerimizle başta kaymakamımızla siz de gittiğiniz yerde bunu hep yapacaksınız biliyorum. İnşallah gittiğiniz yerde yine başarılı olun, bir gün sizin isminizi önemli yerlerde duyduğumuz zaman bilesiniz ki, sizin ailenizde bile belki bizim kadar sevinen olmayabilir. Çünkü biz sizi tanıdık, siz değerlisiniz, yolunuz açık olsun, güle güle gidin.”

Konuşmaların ardından Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan’a Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ile Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır tarafından günün anısına hediyeler verildi.

Yemeğe, Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu, Derbent Kaymakamı Yakup Papaker, savcı ve hakimler, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, davetliler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Derebucak, Kaymakamına, Veda, Yemeği,
Yorumlar
Haber Yazılımı