Haber Detayı
04 Mart 2022 - Cuma 14:52 Bu haber 5300 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi Atık Yağ Toplama Merkezi Kurdu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi'nin Beyşehir'de atık yağ toplama merkezi kurduğu bildirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi Atık Yağ Toplama Merkezi Kurdu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi'nin Beyşehir'de atık yağ toplama merkezi kurduğu bildirildi.

Beyşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nce makine ikmal tesisine ait ilgili yönetmelik çerçevesinde, 5 yıl süreyle geçerli 'motor yağı değişim noktası izin belgesi' alınarak atık yağ toplama merkezi kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ayrıntılara yer verildi: "21 Aralık 2019'da yayımlanan Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği ile motor yağı değişim noktalarının kayıt altına alınarak yetkilendirilmesine ilişkin yasal altyapı oluşturulmuştur. Motor yağı değişimi yapılan akaryakıt istasyonlarının, tamirhanelerin, servislerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, madencilik faaliyeti gösteren işletmelerin ve diğer motor yağı değişimi yapılan işletmelerin kayıt altına alınması ve belgelendirilmesi için Entegre Çevre Bilgi Sistemi ile Entegre olarak Motor Yağı Değişim Noktası (MOYDEN) uygulaması devreye alınmıştır.

Ayrıca çevre kirliliğinin önüne geçilmesi, motor yağının atığa dönüştükten sonra da takibinin yapılması, toplama miktarlarının arttırılması, atık yağlardan baz yağı üretiminin sağlanarak ekonomiye kazandırılması ve yasa dışı kullanımının önlenmesi hedeflenmektedir."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, Atık, Yağ, Toplama, Merkezi, Kurdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı