Haber Detayı
04 Mart 2022 - Cuma 10:55 Bu haber 9391 kez okundu
 
Yağışla Gelen Bereket!
BEYŞEHİR - Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yağış yönünden oldukça bereketli geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar döneminin başlangıcında da gelen kar yüzleri güldürdü.
Yaşam Haberi
Yağışla Gelen Bereket!

BEYŞEHİR - Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yağış yönünden oldukça bereketli geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar döneminin başlangıcında da gelen kar yüzleri güldürdü.

Kar ve yağmur, ekili alanlarına yağış bekleyen çiftçileri sevindirirken, geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi oldukça düşen göl, gölet ve barajların doluluk oranını önemli ölçüde yükseltti. Yağışlar kuruyan akarsuları da yeniden harekete geçirerek su kaynaklarına adeta can suyu oldu.

BEYŞEHİR MERKEZDE 24 SANTİM KAR KALINLIĞI ÖLÇÜLDÜ, YÜKSEKLERDE DAHA FAZLA KAR VAR...

Beyşehir’de iki gündür etkili olan kar yağışının ardından meteoroloji verilerine göre ilçe merkezinde kar yüksekliği 24 santim olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı daha da üst seviyelere ulaştı.

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçeleri Konya’nın en yoğun kar yağışı alan bölgesi oldu.

Meteoroloji verilerine göre Konya’da en fazla kar yağışını 104 santim kar yüksekliğiyle Bozkır/Sorkun Yaylası aldı. 60 santim kar yüksekliği ile Seydişehir Alacabel, 45 santim kar yüksekliği ile de Meram Güneydere en fazla kar yağışı alan bölgeler oldu.Akşehir’de 31 ve Beyşehir-Konya Karayolu üzerindeki Meram/Konya Kent Ormanı’nda 18 santim kar yüksekliği ölçülürken,Sarayönü ilçesinde de 14 santim kar yüksekliği kayıtlara yansıdı.

BÖLGEMİZ YAĞIŞA DOYDU!

Beyşehir ilçesinde son 4 günde yapılan ölçümlerde metrekareye toplamda 97,5 kilogram yağış düştüğü tesbit edildi.

Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası da son 4 günde metrekareye 73,8 kilogram yağış aldı.

Son 4 günde Derebucak ilçesinde metrekareye toplam 76,4 kilogram yağış düşerken, Hüyük ilçesi de metrekareye toplam 45,7 kilogramlık yağış aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yağışla, Gelen, Bereket!,
Yorumlar
Haber Yazılımı