Haber Detayı
11 Aralık 2018 - Salı 10:47 Bu haber 4761 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi, Can Dostlara Sahip Çıkıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, toplanan bayat ekmek ve yemek artıklarıyla sokak hayvanları besleniyor.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi, Can Dostlara Sahip Çıkıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, toplanan bayat ekmek ve yemek artıklarıyla sokak hayvanları besleniyor.
Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış şartları dolayısıyla ilçe merkezinde yiyecek sıkıntısı çektiği için açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan sahipsiz sokak hayvanları için bir çalışma başlattı.
Zabıta ekipleri, sokak hayvanlarının beslenebilmesi için harekete  geçerken fırınlardan temin edilen bayat ekmekler ile lokanta ve restoranlardan toplanan yemek artıklarının çöpe giderek israf olmasının da önüne geçiyor. Toplanan gıdalar, kent merkezinde muhtelif noktalarda bulunan sabit  beslenme odaklarına bırakılıyor.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte beslenme sıkıntısı çeken sokak hayvanlarının imdadına Belediye olarak yetişmek istediklerini söyledi. Can dostlarının yoğun olduğu bölgelere konulan sabit beslenme odaklarına bayat ekmek parçaları  ve yemek artıkları bırakarak beslenmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Özaltun, “Can dostlarımızı bu soğuk kış günlerinde aç susuz bırakmak istemiyoruz. İlgili birimlerimizle birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla, her zaman olduğu gibi kış dönemi boyunca da onların yanında olmaya özen göstereceğiz” dedi. 

Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yürütülen çalışmalara hız verdiklerini anlatan Özaltun, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘hayvan dostu’ belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, can dostlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için tüm  imkanlarımızı seferber ettik. Örnek projelerimizle, öncü olduk. Sokak hayvanlarımızın beslenme, barınma ihtiyaçları için de çözümler ürettik. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak, halkımızı bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar sergiledik. Kış mevsime gelindiğinde ise hem  ekmek ve yemek israfının önüne geçerek çöpe gitmesinin önünü geçmek hem de bunların sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacında değerlendirilmesi için harekete geçtik. Gönüllü hayvan severlerimizin de bu çalışmalara zaman zaman destek olması bizleri mutlu ediyor. Kuru mama desteği vermek isteyenler de oluyor ve  ekiplerimizle paylaşılan bu gıdaları da beslenme odaklarımıza bırakıyoruz. Bizlerin arzusu, bu duyarlılığın daha da çok artması. Vatandaşlarımızın çöpe atmayı düşündüğü ihtiyaç fazlası olan yiyecekleri ile bayat ekmek ve yemek artıklarını bu beslenme odaklarına bırakmalarını istiyoruz. Eğer, bu soğuk kış günlerinde herkes evinin önüne bir kap su, bir kap yemek koyarsa da bu kış mevsimi  hiçbir sokak hayvanımızı açlıktan dolayı kaybetmemiş oluruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi,, Can, Dostlara, Sahip, Çıkıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı