Haber Detayı
06 Eylül 2018 - Perşembe 13:17 Bu haber 10029 kez okundu
 
Beyşehir’de Korkutan Anız Yangını
BEYŞEHİR - Beyşehir Bayavşar mahallesi yakınlarında akşam saatlerinde çıkan anız yangını, Organize Sanayi Bölgesi’ne de sıçrayarak korkulu anlar yaşandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Korkutan Anız Yangını

BEYŞEHİR - Beyşehir’de  meydana gelen anız yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Beyşehir Bayavşar Mahallesi’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı anız yangını meydana geldi. Vatandaşların haber vermesi üzerine yangın yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Beyşehir İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, müdahalesi ile Beyşehir Organize Sanayine içerisine sıçrayan yangın fabrikalara ulaşmadan söndürüldü.

         Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, anız yangınlarının toprağa faydadan çok zarar verdiğini söyledi. Ağralı; anızlar yakıldığında tarla toprağı yüzeyinde 252 dereceyi bulan yakıcı bir sıcaklık oluşmaktadır. Bu yüksek sıcaklık toprağın üst katmanlarındaki kil gibi toprak parçacıklarını pişirmekte, topraktaki bir çok faydalı mikroorganizma ve solucan gibi küçük canlıları yakarak öldürmektedir. Buda ileriki yıllarda toprağı çoraklaştırmakta, verimi düşürmektedir.
         Anız yangını sonrası havadan çekilen görüntüde organize sanayideki facianın eşiğinden nasıl dönüldüğünü göstermektedir.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Korkutan, Anız, Yangını,
Yorumlar
Haber Yazılımı