Haber Detayı
20 Temmuz 2020 - Pazartesi 14:03 Bu haber 4064 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi Minik Öğrencilerle El Ele Verdi
BEYŞEHİR - Beyşehir’de kreşe giden çocuklar, Beyşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinde görevlilerle birlikte, çapa, gül budama, bitkilerin bakım ve temizliğini yaptı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi Minik Öğrencilerle El Ele Verdi

BEYŞEHİR - Beyşehir’de kreşe giden çocuklar, Beyşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinde görevlilerle birlikte, çapa, gül budama, bitkilerin bakım ve temizliğini yaptı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, özel bir kreşteki çocuklarla birlikte kentteki park ve bahçelerde aktivitelerde bulundu. Çapa yapıp, gül budayan, bitkilerin bakım ve temizliğini yapan çocuklar yaşayarak öğrenmeye çalışıyor.

Kreş Müdürü Ayşegül Selanik yaparak, yaşayarak öğrenmenin önemli olduğunu belirterek, ''Bizler öğretmenlerimizle okulda eğitim planlarımızı hazırlarken, çocukların yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri ortamlar sunmaya çalışıyoruz. Bu süreçte biz bu haftayı 'İyilik Haftası' olarak belirledik. Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'yle görüşmeler sağladık. Onlar sağ olsunlar bize çok destek oldular. İşin mutfağında burada yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri pozitif öğrenme ortamları hazırladılar çocuklarımız için bizler buraya geldik. Onlar burada iyilik kavramını yerinde öğreniyorlar ve burada ablalarımıza, abilerimize yardımcı oluyorlar. Bitkileri çapalıyorlar, güllerin kurumuş yerlerini buduyorlar, sera kültürünü öğreniyorlar. Buradaki sokak hayvanlarına yardımcı oluyorlar. İyiliği yerinde yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Bu süreç çocuklarımızın öğrenme sürecini daha çok kolaylaştırıyor ve daha kalıcı hale getiriyor. Dört duvar arasında değil de çatısı gökyüzü olan yerler de eğitim ve öğretim amaçlıyoruz hedefliyoruz. Beyşehir Belediyesi bu konularda çok duyarlı taleplerimizi iletir iletmez olumlu karşıladılar. Bizlere bu konuda yardımcı olan Başkanımız Adil Bayındır’a ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kreşte eğitim gören minik öğrencilerden Fatma Gökçe, ''Bugün buraya geldik. Çiçekleri kontrol ettik. Bir de saksıları içeriye taşıdık. Çiçekleri ekelim diye çapa yaptık. Makasla kurumuş gülleri temizledik. Ormana gittik, tenise gittik, futbol oynadık. Daha sonra bakımını yaptığımız çiçekleri koklayacağız" dedi. Mehmet Han ise, “Buradaki abilere ve ablalara iyilik yaptım. Abilere, ablalara yardım ettim, çiçekleri suladım. Kuruyan gül dallarını kestik. Ekim yaptık, kova doldurduk. Çok eğlenceli bir vakit geçirdik'' diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, Minik, Öğrencilerle, El, Ele, Verdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı