Haber Detayı
06 Ocak 2020 - Pazartesi 16:49 Bu haber 4170 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi'nden kar seferberliği
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ilçe merkezinde ve dış mahallelerde ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediyesi'nden kar seferberliği

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ilçe merkezinde ve dış mahallelerde ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Beyşehir Belediyesi gerek kent merkezinde, gerekse ilçeye bağlı dış mahallelerde yolları ulaşıma açık tutabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya çıkan tüm ekipleriyle birlikte yoğun bir mesai harcıyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Beyşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarında özel sektörden de istifade ediyor.

Zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde yağan yağışın yollarda oluşturduğu balçığın drenajlarda tıkanıklıklara yol açmaması için de devam eden yağış altında yoğun bir çalışma sergileyen ekipler, yaya ulaşımında güçlük yaşanmaması için kaldırım üzerlerinde de mesai gerçekleştiriyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, devam eden çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, Beyşehir’in 12’si merkezde, 55’i taşrada olmak üzere toplam 67 mahalleye sahip bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, yağışın olduğu tüm yerleşim merkezlerinde Belediye ekiplerinin sahada karla mücadele çalışmasını kesintisiz yürüttüğünü belirtti.


"KAR DEMEK, BEREKET DEMEK"

Beyşehir’de kış döneminde ikinci kez kar yağışının bereketini yaşadıklarını ve buna çok sevindiklerini ifade eden Başkan Bayındır, bu yağışların sadece kar bekleyen çiftçi için değil su seviyesi bu yıl oldukça düşen Beyşehir Gölü’nü besleyen kaynakları da harekete geçirdiğine işaret ederek, “Yağışların düdenlerin, yer altı sularının yükselmesini sağlayacağı için mutluyuz.”dedi.

BAYINDIR: “VATANDAŞIMIZ UYUYACAK, BİZ UYUMAYACAĞIZ,ONLARIN RAHATINDAN ÖTE DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Bayındır, Beyşehir Belediyesi olarak yürüttükleri karla mücadele çalışmalarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“Biz Beyşehir Belediyesi olarak kar yağışını hazırız, zaten hazır bekliyorduk. Beyşehir olarak gece 03’den itibaren sürekli nöbet ekibi, kadememizde hazır beklemekte, makine ekipmanlarımız hazır beklemekte. Bölgemizde şu ana kadar ulaşamadığımız bir yer kalmadı geceden beri. Halen de bütün personelimiz ayakta, biraz önce vardiya değişikliği yapıldı. Ama biz vardiya değiştirmiyoruz, kendimiz vardiyaya devam ediyoruz. Beyşehir çarşısında ve önemli mahallelerimizde kaldırımlara kadar temizliği yapıldı. Yapılmaya devam ediyor. Zira öğrencilerimizin ulaşım ağını öncelikle, hastanemizden itibaren yüksek kottaki yapılarımıza ulaşabilmesi, organize sanayi ve sanayi çarşısı gibi bütün bunlar geceden çalışılarak devam edildi. TOKİ mahallemiz Avşar’daki, yüksek kotlardan aşağıya inerek şehrimizin yollarını ulaşılabilir hale getirdik. Ve buna da devam edeceğiz. Çünkü kar devam ediyor. Bir yandan yağıyor, bir yandan biz giderek gelerek ring düzeni, içinde kar mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaşımızın rahatından öte düşüncemiz yok. Biz uyumayacağız onlar uyuyacak. Sabah kalktığı zaman işine giden adam mağdur olmamalı anlayışımız bu. Madem varsak, yerel yönetimsek, yerel yönetimlerin yapması gerekenler ne ise üzerimize düşen gece demeden gündüz demeden buna devam ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi'nden, kar, seferberliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı