Haber Detayı
03 Ağustos 2018 - Cuma 18:17 Bu haber 10160 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Ücretsiz Kültür Gezileri
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali kapsamında ilçeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere yönelik olarak ücretsiz kültür gezileri düzenliyor. Geziler kapsamında, Beyşehir Gölü Milli Parkı da ziyaretçilere tanıtılıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Ücretsiz Kültür Gezileri

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival günleri boyunca gerçekleştirilen kültür ve doğa gezileri yoğun ilgi oluyor.

        Ziyaretçiler, kültür gezileri kapsamında kendilerine rehberlik eden görevliler nezaretinde Yeşildağ Leylekler Vadisi, Beyşehir Gölü ve adaları,  Beyşehir Gölü Sündüs Seyir Noktası, Üç Adalar Seyir Tepesi, tarihi Kubadabad Sarayları, göle kıyısı olan bazı yerleşim merkezleri, Kızkalesi Seyir Yeri, Kızıl Kilise Kamp Alanı, Mada Adası,Sonsuz Şükran Köyü ve Eflatunpınar Hitit Kutsal Havuzu gibi tarihi ve doğal mekanları geziyorlar. Gezi çerçevesinde katılımcılar, yaklaşık 165 kilometre mesafeli ve aynı zamanda Türkiye’nin sınırları itibariyle en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü etrafını da daha yakından görme ve tanıma imkanı buluyor.

      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, amaçlarının festival çerçevesinde ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlere yöredeki tarihi mekanları ve doğal güzellikleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı bu tür  kültür ve doğa gezileriyle daha iyi tanıtabilmek olduğunu belirtti.

       Kültür gezi programlarında ziyaretçilere rehberlik eden ve mekanlar hakkında bilgiler veren Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da, festival kapsamında kültür gezisi turlarına katılmak isteyenleri Belediye’ye ait tahsis edilen otobüsler ile gezdirdiklerini belirterek, “Kültür ve doğa gezilerimiz kapsamında misafirlerimize yaklaşık 12 noktayı gezdiriyoruz. Seyir noktalarında durup, seyir balkonlarından da fotoğraflar çekiliyor. Leylekler Vadisi, Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Sonsuz Şükran Köyü başta olmak üzere tüm noktalarımız ziyaretçilerimizin çok etkilendiği, beğendiği mekanlar arasında yer alıyor. Misafirlerimize gezilerimize gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

       Kültür ve doğa gezilerine katılan ziyaretçiler de Beyşehir Belediyesi’ne böyle bir imkanı kendilerine sundukları için teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Ücretsiz, Kültür, Gezileri,
Yorumlar
Haber Yazılımı