Haber Detayı
07 Haziran 2018 - Perşembe 10:04 Bu haber 8547 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Yapılandırma İmkanı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, vergi borcu bulunan mükelleflere 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa ile yapılandırma fırsatı sunulduğunu hatırlatarak, bu imkandan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz’a kadar belediyeye başvurmalarını istedi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Yapılandırma İmkanı

BEYŞEHİR - Konuyla ilgili olarak Beyşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi borçları yapılandırma kapsamına alındı. Ayrıca belediyemizin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri ile ecrimisil bedelleri de yine kapsam dahilinde yer alıyor.  Bu yasa ile 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek” denildi.

            Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yapılanmadan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin 31 Temmuz tarihine kadar Beyşehir Belediyesi’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlarımızın vergilerine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi ziyan cezaları tamamen silinecek. Ancak silinen bu cezaların yerine verginin ödenmesinde gecikilen süreler için Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak daha düşük miktarda bir ceza miktarı tesbit edilecek. Vergi borcu bulunan mükellefler Beyşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahsilat Servisi’ne başvurarak borçlarını yapılandırabileceklerdir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Yapılandırma, İmkanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı