BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Belediyesi Kültür Yaşam Merkezi bünyesinde KOP SOGEP kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finansman desteği ile kurulan tekstil atölyesini ziyaret etti.
Burada açıklamalarda bulunan Başkan Bayındır, 57 makinenin bulunduğu tekstil atölyesinde oluşturmayı planladıkları yeni bant sistemiyle üretim yaparken bölgede üretim yapan tekstil firmalarına kalifiye eleman yetiştirmeyi de hedeflediklerini söyledi.
Atölyede mevcut kurulu sistem yerine bant sistemi kullanacaklarını bu yönde çalışmalara başladıklarını vurgulayan Başkan Bayındır, şu bilgileri verdi: “İnşallah buradaki atölyemiz faaliyete geçtiğinde tekstil sektörüne kalifiye eleman hazırlayalım diyoruz. Bir yandan kendimiz üretelim, belli bir süreden sonra da kiraya vermeyi düşünebiliriz. Çünkü Belediye işi illa kendi yapmamalı, işin önünü açmalı. Birileri yetişsin, birileri büyüsün buralarda. Üretime kalifiye eleman yetiştirmiş olacağız. Arkasından ne yapacağız, buradan yetişen insanların diğer fabrikalara transferlerini sağlayacağız. Üretim devam etmeli ki arkasından yeni gelen insanları da yetiştirmiş olalım. Kendi döner sermayesi olmalı, zarar eden bir yer olmamalı. Biz buradan tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştirirken, üretimle bir yandan fason olarak çalışalım. Akkanat’a, Arık Tekstil’e, tekstil sektöründe bölgemize diğer yatırım yapacak olan arkadaşlarımıza da nitelikli iş gücü konusunda yardımcı olalım. Burası kendi çarkını çeviren bir işletme olsun. Ama, belli bir süreden sonra birilerine devredelim. Risk almadan azaltalım risklerimizi. Şimdilik bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. Ama mevcut bu kurulu sistemle değil. Bant sistemi kullanacağız. Uzunca bant sisteminde yetişen insan yarın ‘ben hazırım, yetiştim’ diyerek gidecek.
Hep beraber onları inşallah göreceğiz. Beyşehir’imize hayırlı olsun. Burası iyi yapılmış, ‘bakın iyi yapılana iyi yapılmış’ diyoruz. Buradaki makineler, devletin desteğinden yararlanarak alınmış. Bizden önce alınan, hazırlanan bir atölye. Ama dershane gibi hazırlamışlar, üreten, üretim yapan değil, eğitim yapan bir yer gibi. Biz üretim ve eğitim olarak birlikte yapalım istiyoruz. Yine tekstil fabrikalarımızda, Arık Tekstil ve diğer tekstil işletmelerimizle de görüşerek, onlarla ortak çalışmalıyız ki, oradan yetişen insanı da buraya aktarabilelim. Bu işletmeyi böylece ayakta tutalım. Aynı zamanda dediğim gibi fason çalışalım, ‘parçalayarak öğrensinler’ demiyoruz, ‘kumaşı heder ederek öğrensinler’ demiyoruz. Kumaşı yararlı hale getirerek, üreterek tekstil sektörüne katkıda bulunalım istiyoruz. Hem belediyemizden maliyet olarak sıfır maliyetli bir eğitim sistemi kuralım. Ne çok kar edelim, ama hiç zarar etmeyelim anlayışı içerisinde inşallah bu atölyemizi kısa zaman içerisinde faaliyete geçireceğiz.”
|