Haber Detayı
31 Ağustos 2018 - Cuma 12:00 Bu haber 6091 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesinden Eğitime Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle ilçede bulunan eğitim kurumlarına destek vermeye devam ediyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesinden Eğitime Destek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçesinin en başarılı ve gözde okullarından Fetullah Bayır Fen Lisesi bahçesinde Beyşehir Belediyesi olarak yeni bir peyzaj çalışmasını başlattıklarını söyledi.

         Fen Lisesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, hazırlanan bir proje kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

         Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce Fetullah Bayır Fen Lisesi bünyesine kazandırılan yurt binası ile kapalı spor salonunun tamamlanmasının ardından okul bahçesinde yeni bir düzenleme çalışmasına ihtiyaç olduğunun okul yönetimi tarafından da kendilerine iletilmesi sonrasında kurum olarak harekete geçtiklerini belirten Özaltun, şu bilgileri verdi: “İş makineleri ile harfiyat ve zemin tesfiye çalışmalarının yürütüldüğü okul bahçesinde Okul Müdürümüz Bilal Alperen ile birlikte incelemelerde bulunduk. Beyşehir Belediyesi olarak bu yıl 4’üncü mezunlarını veren Fen Lisesi’nin tamamlanıp eğitim öğretime başladığı dönemde de okul bahçesinde çevre düzenlemeleri yapmıştık.

Şu anki süreçte ise yurt binası ve kapalı salonun bitirilmesinin ardından yapılar arasında  atıl vaziyette kalan okul bahçesi alanında yeni bir düzenlemeye ihtiyaç oldu. Yurt binası ile okul arasındaki bu bölgenin özellikle akşam saatleri ile hafta sonu mesainin olmadığı saatlerde madde bağımlısı bireylerin mekanı olduğu yönünde gelen şikayetler üzerine okul idaresinin de taleplerini dikkate alan bir çalışma başlatılmasına karar verdik. Burası için bir peyzaj projesi hazırladık. Bu alanda yürüteceğimiz çalışmaların tamamlanmasının ardından okul bahçesi artık yeni durumuyla fiziki bir bütünlük kazanmış olacak. Burada, okulda öğrenim gören öğrenciler ile personelin istifade edeceği kamelyalarla da donatılacak yeşil alan, park çalışmamız olacak. Araç parkları, asfalt ya da parke taşı döşemesiyle öğrenci bağlantı  ve yaya yolu, merdiven yapımı gibi düzenlemeler yapılacak.  Halihazırda 360 öğrencimizin öğrenim gördüğü Fetullah Bayır Fen Lisemiz, inşallah bu çalışmaların sona ermesinin ardından hizmet binası, yurt ve kapalı spor salonuyla, bahçe ve çevre düzenlemeleriyle güzel bir kampüs görünümüne bürünecek. Bu çalışmalar, ayrıca atıl vaziyette kalan bu kısmın da düzenlenmesinin ardından kullanılır ve istifade edilir bir hale gelecek. Bugüne kadar yaşanan ve şikayet konusu olan  olumsuzluklar ve hoş olmayan görüntüler de ortadan kalkmış olacak. Bayramdan önce başlayan harfiyat ve zemin tesfiye çalışmaları halen devam ediyor.

        Çalışmaları yeni eğitim öğretim yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kapsamda, Belediye olarak ilçemizdeki eğitim kurumlarımıza verdiğimiz destek ve katkıları sürdürüyoruz. Verdiğimiz bu katkılar çerçevesinde, inşallah ilçemizde öğrenim gören öğrencilerimizin başarı çıtasının da her geçen gün arttığına tanıklık etmenin memnuniyetini yaşıyoruz.”

         Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdürü Bilal Alperen de, okul bahçesinde yürütülen peyzaj çalışmalarından dolayı Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesinden, Eğitime, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı