Haber Detayı
14 Mart 2017 - Salı 09:34 Bu haber 6167 kez okundu
 
Beyşehir’de 15 Temmuz Şehitler Köşesi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesi TOKİ Ortaokulu’nda hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Köşesi, mehteran gösterileri eşliğinde düzenlenen törenle açıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 15 Temmuz Şehitler Köşesi

BEYŞEHİR - Avşar Mahallesi’nde bulunan TOKİ Ortaokulu’nda, 15 Temmuz’daki başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminde yaşanılanların görsellerinin  sergilendiği  15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin açılışına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner,  Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol,  İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül,  çalışmaya destek veren işadamı Rasim Erçakır, okul idarecileri,  kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterilerinin ardından gerçekleştirilen açılış öncesi yaptığı konuşmada, Beyşehir Belediyesi olarak da destek verdikleri 15 Temmuz şehitler köşesi ile amaçlarının 15 Temmuz gecesinde yaşanılanların çocuklara da unutturulmaması olduğunu belirterek, “İnşallah ülkemiz, vatanımız bir daha böyle 15 Temmuz’lar görmesin, yaşamasın. Tek temennimiz budur” diye konuştu.

“HEPİMİZ BİRİZ, BERABERİZ…”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, konuşmasında, birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar verdi. “Beyşehirli olarak biriz, Türkiye olarak biriz, hep beraber biriz. Çünkü bu memleketimizde, 1071’den itibaren canlarımızla, kanlarımızla bugünlere  geldik ve bir milimetrekaresini dahi hiçbir haine, hiçbir düşmana bırakacak halimiz yok.”diye konuşan Babaoğlu, şöyle devam etti: “Bu memleketin evlatları ve işte gençlik ortada, geleceğimiz ortada. Dolasıyla biz hep beraber olduğumuz müddetçe hiçbir şey sökmez, hiçbir girişim sonuca varamaz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bu olmuştur. Ama bunu unutmamamız için okullarımızda geleceğimiz  olan gençlerimizin her gün bunu görüp hatırlamaları, çocuklarına gelecek nesillere anlatmaları çok önemli ve bir daha bu tür kötü günleri, kötü hatıraları, kötü olayları yaşamamamız için biz bu bilinçle büyümeliyiz. Çocuklarımızı bu inançla büyütmeliyiz ve bu memlekete hep beraber kenetlenerek sahip olmalıyız. Avrupa ülkelerinin son günlerdeki tutumunu görüyorsunuz, kendi ülkelerinde seçim var . Almanya’nın, Hollanda’nın kendi seçimlerini bıraktılar Türkiye deki halk oylamasına kenetlendiler. Bize karşı mücadele veriyorlar. Diğer yandan Suriye’de, Irak’ta Mehmetçiğimiz ülkemizin ve gönül coğrafyamızın çıkarlarını korumak için bulunuyorlar.”

ÖZALTUN’DAN ÖĞRENCİLERE TBMM GEZİSİ SÖZÜ

İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından yapılan duanın ardından Milletvekili Babaoğlu, Başkan Özaltun  Şehitler Köşesi’nin açılışını  birlikte kurdela keserek  gerçekleştirdi. Ardından katılımcılar şehitler köşesini gezdi.  Başkan Özaltun, bu esnada sohbet ettiği bir öğrencinin “Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Bizi gururlandırdınız. Ama biz bir de Ankara’daki bombalanan meclisi sizin yardımınızla gidip görmek istiyoruz” diye konuşmasının ardından gelen  talebini geri çevirmedi. Törene katılan  ve isteyen 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak Belediyece TBMM gezisi düzenleyecekleri sözünü verdi.

Milletvekili Babaoğlu ve Başkan Özaltun, buradaki açılış töreninin ardından aynı okulda Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursu  da  ziyaret ederken, sınıftaki kursiyerlerle sohbet ederek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında ilgililerden bilgiler aldı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 15, Temmuz, Şehitler, Köşesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı