Haber Detayı
15 Eylül 2022 - Perşembe 12:05 Bu haber 4226 kez okundu
 
Beyşehir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Tören Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yeni yıl mesajının okunmasıyla başladı.

lçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı konuşmada; 2022-2023 Eğitim öğretim yılının bizlere ve milletimize hayırlı olsun.

Konuk konuşmasında; "Her şeyden önce biz öğretmenler filizlerin çiçeğe ağaca ormana dönüşmesi için çabalayan öğrencilerimizin nefes alıp verdikleri atmosferi mutlulukla dolduran ve onlara korkarak yerin eğitim sevdalılarıyız. Bizler her davranışımızın çocuklarımızın yüreklerine ve zihinlerine bir tohum olarak düştüğünün bilinci ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yarınlarımızın büyükleri öğrencilerimizi çağımızın en yüksek imkanlarıyla donatmanın gayreti içerisindeyiz. Bizler daima hem akademik hem de sosyal yönlerini tamamlamış, başarılı bireyler yetiştirmek için canla başla çalışmaktayız. İç ve dış paydaşlarımızın desteğini alarak yaptığımız tüm çalışmalarda tesadüflere yer vermediğimizi belirtmek isterim. İdarecilerimiz öğretmenlerimizle birlikte daima takım ruhuyla hareket etmekteyiz. Eğitimde bilimsel ve pedagojik yöntemleri inceleyerek kendimizi geliştirmekten, öğrencilerimizin başarılarını daha fazla artırmanın yollarını araştırmaktayız. Her başarıda bizim ve öğrencilerimiz kadar değerli velilerimizin ve değerli velilerimizin de özverili desteklerinin önem arz ettiğini belirtmek isterim. Bizlere ve çocuklarımıza verdikleri katkılar için tüm velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

2022-2023 eğitim öğretim yılının sembolik bir değeri bulunmaktadır. Bu eğitim öğretim yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tüm şehirlerimizde olduğu gibi Beyşehir’imizde de eğitim öğretim çalışmaları, öğrencilerimize yeni inançlar ve yeni ufuklar kazandıracağına olan inancım tamdır.

Unutmayınız ki İnancı ve ufku olmayan bir insanın geleceği de olmaz ve içeriği de Milli Eğitim Müdürü olarak, Bakanlığımızın büyük önem verdiği okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini kapsamlı bir şekilde desteklenmesi konularında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu üç kurum gelecek nesillerimiz için ne kadar önem arz ettiğinin bilinciyle hareket etmekteyiz.

Bakanlığımızın önemli olan projelerinden bir tanesi de Köy Yaşam Merkezleri'dir. İçimizde Yeniköy yaşam merkezleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden canla başla çalışmaktayız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yeni ufuklara giden yolda meslektaşlarım, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yürümekten büyük kıvanç duymaktayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir. Veciz sözü ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının bizleri ufkun ötesini gösteren bir eğitim öğretim yılı olmasını diler sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve  ilkokula yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği takdim edilmesinin ardından ilk dersin verilmesi ile sona erdi.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 2022-2023, Eğitim, Öğretim, Yılı, İlköğretim, Haftası, Kutlama, Programı,
Yorumlar
Haber Yazılımı