Haber Detayı
11 Nisan 2019 - Perşembe 10:53 Bu haber 11174 kez okundu
 
Beyşehir'de Adil Bayındır Dönemi Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde bağımsız aday olarak seçilen İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, düzenlenen devir teslim töreninin ardından yeni görevine başladı.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Adil Bayındır Dönemi Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde bağımsız aday olarak seçilen İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, düzenlenen devir teslim töreninin ardından yeni görevine başladı.

Beyşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen törende eski Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehrin mührünü yeni Başkan Bayındır’a teslim etti. Özaltun, yeni görevinde başarı dilediği hizmet bayrağını teslim ettiği Bayındır’a çiçek takdim etti.

Beyşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen devir teslim mitinginde alanda toplanan coşkulu kalabalığa hitab eden Başkan Bayındır, kendisine 4’üncü kez belediye başkanlığı görevini layık gören hemşerilerine teşekkür etti.

26 Mart 1989’da başlayan süreçte üst üste 3 dönem ilçeye hizmet ettiğini hatırlatan Bayındır, “3 dönem siz bana güvendiniz. Ben sizin yüzünüzü kara çıkarmamaya çalıştım. Sizlerle beraber 7’siyle 70’iyle sabahın 6’sından gecenin 2’sine kadar hep çalıştık, hepimiz birlikte şehrimize hizmet ettik.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Daha sonraki süreçte bir müddet ara verdiklerini vurgulayan Bayındır, “Ara verdik, dedik ki; bizden sonra birileri gelsin… O süreç içinde emeği geçen her arkadaşa teşekkür ediyorum. Çünkü, yaptıkları vardır Allah razı olsun demek boynumun borcudur” ifadelerini kullandı.

Bugün hep birlikte bir yolculuğa daha çıktıklarını konuşmasında vurgulayan Bayındır, şöyle devam etti: “Bu, 5 senelik bir yol. O üç dönem değil bu. 5 senelik bir yol. İnşallah Beyşehir birliğini kurarak çıktığımız şu 70-80 günlük yolda 31 Mart akşamı inandınız, güvendiniz. AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili bütün insanlarımız, partili partisiz herkes inandınız, 31 Mart akşamı bizi sandıktan çıkardınız. Bugün, dün 90+9. Gün hani maç 90 dakika oynanır 90’da hakem uzattı. Önceki gün mazbatamızı aldık. Bu şehrime, bölgeme, bütün beldelerime, köylerime, gölümün etrafında yaşayan herkese hayırlar getirsin. Yüreğimi tutuyorum; çok laflar söylendi geldi geçti, biz herkesi seviyoruz. Gün, olgunluk içinde karşılayıp yüreğimizi elimize alıp karşınıza çıkma günüydü. Ben büyüklük yapmadan, kibire kapılmadan bir 5 yıl yedisiyle yedi, yetmişiyle yetmiş ilgiyle yaklaşarak ilçeme hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağım. Bu kapı sizin, benim değil. Sizlerin emanetini taşıyacağım orada, o kapıdan her şekilde gireceksiniz, her türlü adaleti göreceksiniz, samimiyeti göreceksiniz.

“FOTOĞRAF BELEDİYECİLİĞİNİ NOKTALAYACAĞIM…”

Yüreklerden çıkmamaya çalışacağım beş sene, fotoğraflarda olmayacağım hiç… Fotoğraf belediyeciliğini de noktalayacağım. Zira biz fotoğrafımızı gönüllerde görüyoruz. Oy veren, vermeyen demeden Allah rızası için bu bir emanet olarak, yüce Allah’ın bizi sınavdan geçirdiğini görerek ve yarın bunun vebali ile yaşayacağımızı beş sene arkasından da başararak alnımızın akıyla çıkmayı biliyoruz, Yüce yaradandan bize bunu nasip etsin diyoruz. Yaradana sığınacağız hep beraber çünkü Beyşehir iddialı projeleri hak eden bir ilçe.”

ÜÇ FABRİKA SÖZÜ İÇİN KOLLAR SIVANIYOR..

Konuşmasında, seçim sürecinde ilçe halkına sözünü verdiği 3 fabrikanın ilçeye kazandırılması konusunda çalışmalara hemen başlayacaklarını da vurgulayan Bayındır, “Beyşehir Organize Sanayisinde 3 fabrika lafımızı yerine getirebilmek adına önce dedik arazi, hemen akabinde tahsis, hemen akabinde de benim iş bekleyen, benim elimden tutup yol ol diyen gençlerime hizmet vermek benim boynumun borcudur. Sizler eksiğimizle, kusurumuzla, hatamızla, sevabımızla bizi çok sevdiniz, ben de hepinizi çok sevdim. Allah hepinizden razı olsun. Önümüzdeki günler ilk olarak öncelikli olduğu için ilk onu söyleyeceğim öncelikle. Huğlu ve Üzümlü’nün ihtisas organizesini, Doğanbey’imizin et entegre bölgesini çözmek bu bölgede durağan bir ekonomiyi hızlandırmak Adil Bayındır’ın boynunun borcudur. Buraya kadar inşallah siz gereğini yaptınız. Ben sizi mahcup etmeden, bu adam iyi diyenlerin yüzünü kara çıkarmadan çalışmam gerektiği bilinci ile sizlere verdiğim sözleri yüce Allah’a niyaz ediyorum. Beni bu iddiaların sahibi Adil Bayındır’a yardım etsin. Sizlerden tek bir dileğim var, hep beraber çalışacağız, şehrimizi temiz tutacağız. Sabahın 6’sı dün çıktım, naylonlar poşetler geziyor, hep beraber bunlara engel olacağız. Bu şehri tertemiz hale getireceğiz. Kanallarımız öyle, yosunlar, yeşiller içinde olmayacak. Şehrimin çimleri, ağaçları sararmayacak, güllerimiz solmayacak. Ben hem sizi hem de bu şehri çok seviyorum.”

“BEYŞEHİR BİRLİĞİ OLARAK ÇALIŞACAĞIZ”

Bayındır, konuşmasında Beyşehir Belediye Başkanlığı’na seçim sürecinde aday olan isimler ile siyasi partilere de teşekkür etti; “Seçim sürecinde karşılıklı sözler olur, bunlar gelip geçer. Asıl olan bu gündür. Ben bu seçim esnasında aday olan arkadaşlara da, partilere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye meclisi 25 kişi. İnşallah arkadaşlarımızla el birliği olacağız. Beyşehir birliği olarak çalışacağız. ‘Önce şehrim’ diyenler geldiğini biliyorum. İşte önce şehrim diyenler burada. O yüzden partilerimizden neyi koparabileceğimizi hep beraber bileceğiz bu şehrin insanı uğruna. Bizim boynumuzun borcu bu, buradan ilan ediyorum; bütün parti başkanları, STK temsilcileri ve kenarda köşede nerede olursa olsun, Beyşehir önce Beyşehir diyenler bir olacağız, hep beraber koşacağız, mücadele edeceğiz, kenarda durmayacağız. Elimizi taşın altına koyacağız. Allah çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin diyerek, sizlerden razı olsun diyerek, hepinize sonsuz teşekkürler ederim.”

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, hizmet binası önünde kurban kesildi.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, daha sonra makam odasında tebrikleri kabul etti.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Adil, Bayındır, Dönemi, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı