Haber Detayı
23 Ekim 2017 - Pazartesi 10:50 Bu haber 6068 kez okundu
 
Beyşehir'de Asker Adayları Davul Zurna Eşliğinde Uğurlanıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, kışla yolcusu olan 1997/4 Tertiplerin Asker Uğurlama Gecesi’ne katılarak yaşadığı coşkuya ortak olan Belediye Başkanı Murat Özaltun asker adaylarıyla birlikte oynadı, Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Asker Adayları Davul Zurna Eşliğinde Uğurlanıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı Mahallesi’nde 1997/4 Tertip olarak askere gidecek olan 22 asker adayı, anneleri tarafından okunan asker türküleri eşliğinde ellerine yakılan kınalarla uğurlandı. Asker Uğurlama Gecesi’ne Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile kendisine eşlik eden Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz da katıldı. 

        Başkan Özaltun, gecede yaptığı konuşmada,dünyada evlatları askere oynayarak giden tek bir ülke olduğunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirerek, “Biz askere giderken düğüne gider gibi gideriz. Düşmana korku ve göz dağı vermek için gideriz.Bu gençler, gerek Çanakkale’de, gerekse 15 Temmuz’da şehadet şerbeti içme uğruna mermilerin karşısına geçti. Bir kısmı şehit, bir kısmı ise gazi oldu. Hedef neydi?  Ay yıldızlı bayrağı gönderden indirtmemek, ezan seslerini minarelerden susturtmamak. Dolayısıyla biz böyle bir gençliğimiz olduğu müddetçe, şehadet şerbetini içme uğruna bu vatanı hiç kimseye Allah’ın izniyle bırakmayız” dedi.

       Konuşmasında, kınalı kuzuların sağlıklı ve sıhhatle asker ocağına gidip gelmelerini temenni ettiğini de ifade eden Özaltun, “Gerek kardeşlerimin, gerekse askerdeki evlatlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin inşallah Cenab-ı Allah burunlarını kanatmasın, kazasız belasız görevler yapmayı nasip etsin.”diye konuştu. Konuşmasının ardından asker ocağına uğurlanacak gençlere içerisinde Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim bulunan hediye paketlerini veren Özaltun, aileleriyle birlikte asker adaylarına hayırlı teskereler dileğinde de bulundu.

       Başkan Özaltun, daha sonra bir süre  çalan  davul zurna eşliğinde asker adayı gençlerle oynadı. Asker Uğurlama Gecesi’nde asker adayı gençlerin kınalarını ise anneleri ellerine yakarken, bu esnada duygusal anlar da yaşandı. Bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrağını ve annelerinin ellerini öpen gençler, yapılan dualarla askere uğurlandı.

       Asker Uğurlama Programı kapsamında yerleşim merkezinde Türk bayrağıyla donatılan araçlar da konvoy yaparken, davetlilere  kavurma ve pilav  ikramında bulunuldu.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Asker, Adayları, Davul, Zurna, Eşliğinde, Uğurlanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı