Haber Detayı
06 Eylül 2017 - Çarşamba 11:28 Bu haber 8304 kez okundu
 
Beyşehir’de, Bayat Mahallesi Buluşma Günü Etkinliği
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Bayat Mahallesi Buluşma Günü Etkinliği, mahalle sakinleri ile gurbetçi vatandaşları biraraya getirdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de, Bayat Mahallesi Buluşma Günü Etkinliği

BEYŞEHİR - Bayat Mahallesi Meydanı’nda mahalle sakinlerinin katkı ve desteğiyle düzenlenen etkinlik Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileri ile başladı.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı konuşmasında, kendisinin de Bayat Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü belirterek, doğduğu topraklarda düzenlenen etkinlikte hemşerileriyle biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı olarak bu dönemde kendi memleketine hizmet etme imkanı bulduğu Beyşehir’de bu tür sosyal etkinlikleri ve buluşmaları çok önemsediklerini ve Belediye olarak her türlü desteği vermeye gayret gösterdiklerini anlatan Özaltun, “Burada, doğduğum topraklarda bu etkinlik vesilesiyle siz değerli akrabalarıma, komşularıma, değerli büyüklerime hitap etme fırsatı buldum. Bundan çok mutluyum, hepinizden Allah razı olsun. Hep içimde bir ukteydi. 3,5 yıllık belediye başkanlığı sürecinde, Beyşehir’in, Türkiye’nin, Konya’nın farklı noktalarında programlara katıldım, vatandaşlarımıza hitap ettim. Ama, ‘neden kendi doğduğum köyde, mahallede hemşerilerimle biraraya gelemiyoruz’? diye hep içimde böyle bir ukte kalmıştı. Defalarca bu konuda girişimde bulundum, ‘iftarlarda, çeşitli etkinliklerde birlikte olalım’ diye değerli büyüklerimize tekliflerde bulundum. ‘Bakın diğer mahallerimizde vatandaşlarımız biraraya geliyor, birlikte oluyor, Bayat Köyü olarak biz niye biraraya gelemiyoruz’ dedik. Şükürler olsun ki, bugün işte hep birlikteyiz, biraradayız. Allah’ım bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi inşallah daim etsin.Yoğun katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BEYŞEHİR İLKLERİN ŞEHRİ OLDU, BU HİZMETLERDE, GÜCÜ, KUVVETİ BAYAT MAHALLESİ’NDEN ALDIM”

         Özaltun, konuşmasında, görev süresi içerisinde sloganlarının hep “ilklerin şehri” ve “ilklerin başkanı” olmak olduğunu vurgularken, ilkler konusunda hizmet ürettikleri Beyşehir’de başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Beyşehir’deki ilklerden örnekler veren ve ilk mehteran takımını Beyşehir Belediyesi’nin kurduğunu, ilk evde bakım hizmetlerini Beyşehir Belediyesi’nin başlattığını hatırlatan Özaltun, 1071 kişi kapasiteli Beyşehir Kültür Yaşam Merkezi’nin yapılmasının da kendi dönemine kısmet olduğunu vurguladı; “İlk, ilk, ilk… Bizde ‘ilk’ler çok. Ama bu hizmetleri yaparken, bu gücü kuvveti doğduğum yer olan Bayat Mahallesi’nden aldım. Allah hepinizden razı olsun” ifadesini kullandı.

“BU ŞENLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ”

       Etkinliğe katılan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin yapılmasının önemine dikkat çekti, “Anadolu’nun ruhunu, bu ülkenin milli değerleri ile yoğrulmuş insanlarının bu ülkenin geleceğine taşımaları çok önemli. Ve her yıl belli dönemlerinde Konya’nın birçok köyünde, beldesinde, ilçesinde yapılan bu şenlikleri çok önemsiyoruz. Türkiye’nin değişik yerlerinden bayramlara gelen insanlarımızın biraraya gelip   birbirlerini görmesini çok önemsiyoruz. Birbirlerinden bilgi alışverişi yapmaları, kim nerede, ne yapıyor, onları öğrenmeleri çok önemli bizim için.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ; 2023’TE YENİDEN YAŞANABİLİR KÖYLERİN ORTAYA ÇIKMASI”

        İnsanların doğdukları yerlerden, köylerinden bağını koparmaması gerektiğini konuşmasında vurgulayan Babaoğlu, birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar da verirken, “Köyümüze bir şükran borcumuz var. Biz bu topraklarda büyüdük, özellikle babalar, dedeler için konuşuyorum. Bu köy, burada yaşamalı, o nedenle ne yapıyoruz büyükşehir belediyelerimiz ve ilçe belediyelerimiz olarak köylerin alt yapısını yeniden yapmak üzere çok büyük bir gayret gösteriyoruz. Yol, su vb. işleri, bunlarla ilgili eksiklikleri hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Hedefimiz şudur. 2023’de yeniden yaşanabilir köylerin ortaya çıkması. Bunun için de alt yapının yapılması. Bunun  yoğun gayretini gösteriyoruz, sizler de zaten bunları görüyorsunuz” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından etkinlikte halk oyunları, animasyon, palyaço ve sihirbaz gösterileri gerçekleştirildi.

        Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik okuma yarışması da düzenlenirken, ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Yarışmada, ilk 5 dereceye girenlere çeyrek altın ödülü verileceği duyurulurken, dağıtımı Milletvekili Babaoğlu ile birlikte gerçekleştiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da 5 kişiye bisiklet hediye edecekleri sözünü verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de,, Bayat, Mahallesi, Buluşma, Günü, Etkinliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı