Haber Detayı
25 Aralık 2018 - Salı 15:13 Bu haber 12123 kez okundu
 
Beyşehir'de Bilgi Yarışmaları Finali Yapıldı
BEYŞEHİR - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında yapılan ´Haydi Bil Bakalım´ ve ´Haydi Konuş Bakalım´ adlı bilgi ve münazara yarışmalarının ilçe finali yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Bilgi Yarışmaları Finali Yapıldı

BEYŞEHİR - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında yapılan ´Haydi Bil Bakalım´  ve ´Haydi Konuş Bakalım´  adlı bilgi ve münazara yarışmalarının ilçe finali yapıldı. Beyşehir’de ortaokul 6. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması" ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım Münazara Yarışması’nın finali İlçemiz Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

     Haydi Bil Bakalım bilgi yarışması 18 ortaokulun katılımıyla, Haydi Konuş Bakalım yarışması ise 11 lisenin katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen yarışmaların eleme turları sonrası finale çıkan üç okul olan, Atatürk Ortaokulu, H.M. Süheyla Doğu Ortaokulu ile İhsan Kabadayı Ortaokulu öğrencileri arasında geçti. Yarışmayı İhsan Kabadayı Ortaokulu birinci olarak bitirdi. Yarışma neticesinde İhsan Kabadayı Ortaokulu ilçe birincisi olarak Konya’da yapılacak olan ilçeler arası yarışmada Beyşehir’i temsil edecek.

      “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışması 11 lise arasından finale kalan iki okul olan, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi ile Doğanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında geçti. Yapılan değerlendirmede Doğanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olarak, Beyşehir’i temsilen Konya’da yarışmaya hak kazandı.

     Yarışmaların sonucunda dereceye giren okullara Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kupa, madalya ve hediyeler verildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Bilgi, Yarışmaları, Finali, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı