Haber Detayı
23 Mart 2024 - Cumartesi 05:20 Bu haber 31318 kez okundu
 
Beyşehir Gölü'nde Kaçak Ağlar Toplanıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, başlayan su ürünleri av yasağına rağmen göl sularına kaçak avlanmak amacıyla serilen balıkçı ağları toplanıyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü'nde Kaçak Ağlar Toplanıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, başlayan su ürünleri av yasağına rağmen göl sularına kaçak avlanmak amacıyla serilen balıkçı ağları toplanıyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 15 Mart’ta başlayan ve üç ay boyunca devam edecek su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle Beyşehir Gölü’nde yürüttüğü denetimler aralıksız sürüyor.

Su ürünleri kontrol ekipleri tarafından su yüzeyinde yapılan denetimlerde yasağa rağmen kurallara uygun olmayan zamanda atılmış balıkçı ağları tek tek toplanarak kıyıya çıkarıldı.

Ağ gözleri arasında yer alan canlı balıklar tekrar tatlı sulara iade edilirken, kaçak avlanmak için serildiği belirlenen balıkçı ağlarına yakılarak imha edilmek üzere el konuldu.

Yetkililer, 90 günlük av yasağı boyunca tüm balıkçı teknelerinin suyla temas etmeyecek şekilde karaya çekilmesi ve herhangi bir av malzemesi bulundurulmaması gerektiği konusunda uyarılarını yinelerken, “Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesinin tek yolu üreme dönemindeki yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmalarını rica ediyoruz” hatırlatmasında bulundu.

Öte yandan, Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri av yasağı nedeniyle göle kıyısı bulunan Hüyük ilçesi kıyılarında da denetimler devam ediyor.

HÜYÜK’TE GÖL KIYI ŞERİDİ DENETİMLERİNDE DRONLA TAKİP

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  karadan yürütülen denetim ve kontroller havadan dron destekli olarak da gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda yürütülen denetimlere ilişkin olarak yapılan açıklamada, “15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında devam eden av yasağı sebebiyle karaya çıkış noktaları ile Budak-Tolca-Kıreli şeridi karadan ve havadan takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü'nde, Kaçak, Ağlar, Toplanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı