Haber Detayı
07 Eylül 2024 - Cumartesi 22:28 Bu haber 25396 kez okundu
 
Beyşehir’de Çetmili Kara Ali Çavuş Ve Oğlu Anıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Akçabelen Mahallesinde, Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için mevlüt okunup, katılımcılara yemek ikram edildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Çetmili Kara Ali Çavuş Ve Oğlu Anıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Akçabelen Mahallesinde, Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için mevlüt okunup, katılımcılara yemek ikram edildi.

Etkinlikte, Beyşehir Kaymakamı, Kara Ali Çavuş’un torunları adına Ali Gökoğlu, Beyşehir Kıbrıs'ta Savaşanlar Derneği Temsilcisi Gazi Mehmet Gümüşhan ve Beyşehir Kaymakamı birer konuşma yaptı. Ayrıca, Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli tarafından kapanış duası gerçekleştirildi.

Beyşehir Kaymakamı Akpınar yaptığı konuşmada, " Tarihe adını yazdırmış nice yiğitlerimize ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Bu vesileyle, bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için bir gül bahçesine düşer gibi toprağa giren Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferlerin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad  mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Ali Gökoğlu, " Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı ile şehadete yürüyen bu iki kahramanın torunları olmaktan ailem şahsım ve tüm Çetmi halkı olarak gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.  Bu iki şehidimizin ve nice kahramanlarımız sayesinde özgür ve bağımsız yaşam sürmekteyiz. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese, davetimize icabet edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Gazi Mehmet Gümüşhan ise konuşmasında, "Kıbrıs’ta ve tüm cephelerde savaşan gaziler ve şehitlerimizin kahramanlıkları asla unutulmayacak. Bugün burada onların anısına toplanmamız, milletimizin şehitlerine olan vefasını göstermektedir" dedi.

Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı ve protokol üyelerinin de katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve kasideler okundu. Açılış konuşmaları ve yapılan duaların ardından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Bu anlamlı etkinlikte, şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Çetmili, Kara, Ali, Çavuş, Ve, Oğlu, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı