Haber Detayı
25 Nisan 2018 - Çarşamba 11:36 Bu haber 5168 kez okundu
 
Beyşehir’de Değişim, Dönüşüm Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren hububatçı esnafıyla biraraya gelen Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak her alanda başlattıkları değişim ve dönüşümün devam ettiğini söyledi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Değişim, Dönüşüm Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde ilçede faaliyet gösteren hububatçı esnafıyla kahvaltı programında biraraya geldi. Belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği toplantıda konuşan Özaltun, sektörel bazda gerçekleştirdikleri buluşma programlarının devam ettiğini, son toplantıda ise hububat işi yapan ticaret erbabını ağırladıklarını söyledi.

        Beyşehir’de toplumun her kesimi gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş dünyasından temsilcilerle biraraya gelerek, onları dinlediklerini, taleplerini not alarak isteklerini yerine getirebilmenin gayretini gösterdiklerini anlatan Özaltun, “İşte bu buluşmalar sayesinde hem  4 yıllık süreçte neler yapıldığını anlatıyoruz, hem de gelecekte yapılması istenilen konuları değerlendirip istişare ederek ona göre yeni yol haritamızı belirliyoruz” diye konuştu.

       Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi’nin yanısıra Büyükşehir Belediyesi ve devlet tarafından bugüne kadar ilçeye kazandırılan yatırımları anlatan ve bu yatırımlarla ilgili son durum ve gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgilere yer veren Özaltun, Beyşehir’de devam eden yatırımlarla her alanda başlattıkları değişim ve dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Amaçlarının, kenti ve ilçeyi daha ileri noktalara, Konya’nın parlayan bir yıldızı haline getirmek ve yöreyi daha vizyonu geniş bir şekilde tanıtarak geliştirmek olduğunu dile getiren Özaltun, yeni büyükşehir belediye yasasının yürürlüğe girmesinin ardından hizmet çapının çok daha genişlemesine rağmen Beyşehir Belediyesi olarak 4 yılda hizmet götürmedikleri mahalle ve yerleşim kalmadığını anlattı. Köyden mahalleye dönüşen yerlerde de 50-100 yılda yapılamayan hizmeti 4 yıla sığdırdıklarını anlatan Özaltun, “Köyden mahalleye dönüşen 35-40 nüfuslu köylerimizde bile 50-100 yılda yapılmayan hizmetlerin, bizden 4 yılda yapılması istendi. Biz de yerine getirdik. Yollarına gerek kilitli parkı, gerekse soğuk asfalt döşemesini yaptık. Artık, öyle bir noktaya geldik ki, köylülerimiz evlerinin önündeki şahsi alanlarına bile araç koyabilmek için kilitli taş döşenmesini istemeye başladı. Ama, öncelikle sorumluluk alanımızda olan yollarımızı bitirmek durumundaydık. Öyle de yaptık. Sadece yol değil, çok amaçlı sahadır, halı sahadır, çocuk oyun grubu ve parktır vb. çalışmaları da her mahallemizde gerçekleştirdik. Belediye olarak istekler doğrultusunda tüm talepleri yerine getirdik” diye konuştu.

       Beyşehir’de, Beyşehir Belediyesi olarak bu yıl içerisinde gerçekleştirecekleri yatırımlara da değinen Özaltun, bu dönemde  ilçeye 40 milyon liranın üzerinde bir yatırımı kazandıracaklarını söyledi. Bu çalışmalarla ilgili ihale süreçlerinin tamamlandığını vurgulayan Özaltun, yürütülecek sıcak asfalt çalışmaları için 11 milyon, kilitli parke taşı ve döşeme çalışmaları için 7 milyon,  dış mahallelere kazandırılacak 12 adet düğün salonu için 2 milyon 400 bin lira, 1,5 milyon liralık çocuk oyun grubu yatırımlarının da aralarında olduğu toplamda 42 milyon liralık yatırımı, 5 yıllık hizmet döneminin son yılında Beyşehir’le buluşturacaklarını belirterek, “Bu yatırımların hepsi 2018 yılı içerisinde Beyşehir’imizin 67 mahallesinde tamamlanıp inşallah boy göstermeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

        Özaltun, konuşmasının ardından sektör temsilcilerinden gelen talepleri de dinledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Değişim,, Dönüşüm, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı