Haber Detayı
07 Eylül 2020 - Pazartesi 11:15 Bu haber 4596 kez okundu
 
Beyşehir’de “Doğada Bilsem Öğrenebilsem” projesi gerçekleştirildi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de Konya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 1-5 Eylül tarihleri arasında TÜBİTAK 4004 doğa projesi gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de “Doğada Bilsem Öğrenebilsem” projesi gerçekleştirildi

BEYŞEHİR - Beyşehir'de Konya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 1-5 Eylül tarihleri arasında TÜBİTAK 4004 doğa projesi gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediyesinin ev sahipliğinde TÜBİTAK 4004 doğa Eğitimi projeleri kapsamında üstün zekâlı çocuklara bilim, sanat ve kültür etkinlikleri hazırlandı. Düzenlenen proje Beyşehir’in gözde yerlerinden olan, Kubadabad Sarayı, Eşrefoğlu Cami, Doğanbey Ladin Anıtı ve kükürtlü su kaynağı, Yakamanastır mesire alanında beş günlük eğitimin ardından son buldu.

Beyşehir’in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri açısından zengin olduğunu vurgulayan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi proje Koordinatörü Neslihan Yıldız, bilim, sanat ve doğa adına ne ararsanız Beyşehir’de olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu.

Yıldız açıklamasında, “Proje bilim, doğa, sanat ve kültürel faaliyetlerden oluşuyor. Faaliyetler özel yetenekli öğrenciler için üst düzey planlar yaparak Beyşehir’i seçtik. Beyşehir proje kapsamında ihtiyacımızın tümünü karşılıyordu çünkü tarihi eserleriyle, kültürü ile ve doğası ile ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer. Burada “Doğada Bilsem Öğrenebilsem” adlı TÜBİTAK 4004 projemizi başarıyla tamamladık. Çalışmalarımız boyunca bizlere destek veren, Beyşehir Belediyesine, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Beyşehir Öğretmenevine, Beysu Fabrikasına, Proje boyunca sergiledikleri örnek davranışları, kurallara riayet etmeleri, disiplinli çalışmaları nedeniyle tüm öğrencilerimize ve destekleri ve jestleri nedeniyle velilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca zorlu şartlara rağmen görevlerini bir dakika olsun aksatmayan, öğrencileri birer anne baba içgüdüsü ile koruyan, özveriyle etkinlik yapan tüm öğretmenlerimize ve hemşiremiz Ayşe Altınışık'a teşekkür ederiz.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, “Doğada, Bilsem, Öğrenebilsem”, projesi, gerçekleştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı