Haber Detayı
15 Ocak 2022 - Cumartesi 11:28 Bu haber 4855 kez okundu
 
Beyşehir’de Geleceğin Hafızları Yetişecek!
BEYŞEHİR - Beyşehir'de yürütülecek “Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi”ne yönelik çalışmalar başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Geleceğin Hafızları Yetişecek!

BEYŞEHİR - Beyşehir'de yürütülecek “Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi”ne yönelik çalışmalar başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, imzalanan protokolle Beyşehir İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek proje kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İmam Ortaokulu’nda konuyla ilgili bir toplantı düzenledi.

Bünyesinde 4’üncü sınıf bulunan ilkokulların idarecilerinin katıldığı toplantıda, Konuk, proje çerçevesinde Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu pansiyon binasının 1.katında yer alan Beyşehir İlçe Müftülüğüne bağlı Necip Fazıl Kısakürek Hafızlık Kursu’nda eğitim faaliyetlerinin yürütüleceğini belirtti.

Konuk, sözkonusu projeyle öğrencilerin sosyal, akademik hayattan uzak kalmadan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretim görmelerinin sağlanacağını belirterek, “Temel eğitimden orta öğretime geçişte veli beklentisinin karşılanması ve öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna akademik açıdan en üst seviyede hazırlanması amaçlanmaktadır.

Proje öğrencilerinin okul ile beraber akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamak arzusundayız. Programa alınan öğrenciler, imam hatip ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını da yürüteceklerdir.

Bununla birlikte yapılan sosyal etkinliklerle de öğrencilerimizin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişmelerine yardımcı olunacaktır. Hafızlık sınıf öğrencileri sabah saatlerinde Kur’an-ı Kerim derslerini pansiyonda görüp, okula gelmekte ve örgün eğitimlerine de devam edebilmektedir.

Okuldan sonra hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerimizin yapılan okul etüdleri ile akademik başarılarının da artırılması hedeflenmektedir. Ayrıca, futbol, yüzme, sinema, piknik, kamp,tarihi ve kültürel mekanlara geziler gibi pekçok sosyal kültürel etkinlikler de yapılabilmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 5.sınıfta erkek hafız adayı olarak öğrenim görecek öğrencilerin belirleneceği hafızlık seviye tesbit sınavının da 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılacağı hatırlatılarak, öğrencilerin sınav başvurularını 4.sınıfı okudukları okul müdürlüklerinden veya bireysel olarak https://hafiziho.meb.gov.tr adresinden yapabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Geleceğin, Hafızları, Yetişecek!,
Yorumlar
Haber Yazılımı