Haber Detayı
27 Aralık 2016 - Salı 15:10 Bu haber 6131 kez okundu
 
Beyşehir’de Halepliler’e Yardım Kampanyası Sürüyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Halepliler’e yönelik olarak başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Beyşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile ilçe genelinde bir süre önce başlatılan yardım kampanyasına ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Halepliler’e Yardım Kampanyası Sürüyor

BEYŞEHİR - Yardım kampanyasında çocukların Halepli yaşıtlarına yönelik yaptığı anlamlı yardımlar da dikkat çekiyor. Çocuklardan bazıları ayakkabısını, bazıları  montunu, bazıları da çok sevdiği oyuncaklarını Halepli yaşıtlarına gönderebiliyor.

KAMPANYAYA BEYŞEHİRLİLER’İN YOĞUN İLGİSİ

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de faaliyet gösteren STK’larla birlikte başlattıkları yardım kampanyasının sürdüğünü belirtirken, Müslüman olmaktan dolayı İslam dininin kendilerine yüklediği bazı sorumluluklar olduğunu vurgulayarak, “Çevremizdeki bütün sıkıntıların paylaşılmasında, giderilmesinde yüce Türk milletine çok büyük bir görev düşüyor. Çünkü komşusu açken tok yatanın gerçek manada iman etmediğine inanan bir dininin mensubuyuz. Hadisler ve ayetler de bu yöndedir.Bu anlamda Beyşehir’den de bu anlamlı kampanyaya yapılan yardımlar büyük önem taşıyor." dedi.

İnsan Hak ve Hüriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Beyşehir Temsilcisi İsmail Efe de,yardım kampanyasının sürdüğünü, kampanya çerçevesinde ilçe merkezinin yanısıra dış mahallelerden de gıda ve giyecekle birlikte nakdi yardımların yapıldığını belirterek, “Kampanya çerçevesinde 2 tır su yardımı yapıldı. Toplama merkezinde toplanan yardımların miktarı her geçen gün artıyor. Halepli kardeşlerimize yardım eli uzatanlardan Allah razı olsun. İnşallah kampanya sonunda  dış mahallelerden gelecek yardım malzemeleri ile birlikte Beyşehir’den 6-7 tır dolusu yardım malzemesini Halepli vatandaşlarımıza göndermeyi umut ediyoruz.”dedi.

HUĞLU’DAN DA KAMPANYAYA DESTEK…

Öte yandan, Beyşehir ilçesinde devam eden yardım kampanyasına Huğlulular da destek verdi.

Huğlu Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Halepli vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyasına Huğlu mahallesi sakinlerinin de destek verdiği bildirildi.

Açıklamada, Huğlu halkının destekleriyle toplanan 3 kamyonet  dolusu gıda ve giyecek yardım malzemesinin Halepli vatandaşlara ulaştırılmak üzere Beyşehir’de oluşturulan yardım toplama merkezine nakledildiği belirtildi. Açıklamada,şunlar kaydedildi:

“İnşallah Halepli kardeşlerimizin az da olsa yaralarına merhem olur bu yardımlar. Dernek olarak yardımlarını esirgemeyen Huğlu halkımıza, mahalle muhtarlığımıza,yerleşim merkezinde faaliyet gösteren işadamı ve firmalarımıza, ayrıca bu yardımların  ulaşmasını sağlayacak olan kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir’de, Halepliler’e, Yardım, Kampanyası, Sürüyor,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir’de Halepliler’e Yardım Kampanyası Sürüyor
Beyşehir’de Halepliler’e Yardım Kampanyası Sürüyor
Yorumlar
Haber Yazılımı