Haber Detayı
14 Mayıs 2022 - Cumartesi 11:29 Bu haber 24970 kez okundu
 
Beyşehir’de Hemşireler Haftası Kutlamaları
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programı beğeni topladı.
Sağlık Haberi
Beyşehir’de Hemşireler Haftası Kutlamaları

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programı beğeni topladı.

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları tarafından hazırlanan ve Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programda kürsüye gelen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya, hemşirelik mesleğinin tarihçesi hakkında bilgiler verirken,

“Hemşirelik mesleği sabır, özveri, fedakarlık, merhamet, hoşgörü ve ciddiyet gerektirir. Kovid 19 salgınında hastalarımızın gören yüzü,yürüyen ayağı, dokunan eli, duyan kulağı olduk. Vefat eden hastalarımız için gözyaşı seli, iyileşen hastalarımız için sevinç çığlığı olduk.”diye konuştu.

Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Sıtkı Küçükbuzcu da, konuşmasında, hastanede başhekim olarak görev yaptığı 4,5 yıllık sürecin 2,5 yıllık döneminin Kovid süreciyle geçtiğini hatırlatarak, “Bu süreçte sağlık kahramanlarımızın, sağlık ordumuzun önemi ve gücü bir kez daha ortaya çıktı.”dedi.

Ülkece bu sınav ve bu zorlu mücadeleden hep birlikte başarıyla çıktıklarını vurgulayan Dr.Küçükbuzcu, Beyşehir olarak da bu süreci çok iyi yönettiklerini düşündüklerini dile getirdi. Beyşehir halkına bu süreçte ellerinden geldiği ölçüde en iyi hizmeti verdiklerine inandıklarını ifade eden Küçükbuzcu, şöyle devam etti:

“Bunu sizlerle hep beraber yaşayarak tecrübe ettik. Bu başarının altında hiç şüphesiz hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve bütün çalışanlarımızın emekleri çok büyük. O yüzden, sizler bir kahramansınız, sizlerle çalışmak benim için büyük bir onur. Bugünün kahramanı ise 7/24 saat görevinin başında olan hastalarımıza bakım hizmetini veren hemşirelerimizdir. Onlar sayesinde bu süreci başarıyla atlattığımızı düşünüyorum. Ben başhekim olarak sizlere minnettarım, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, tüm hemşirelerin gün ve haftasını kutlarken, “Değerli hemşirelerimizin haftası, hepimizin ‘kız kardeşimiz’ diye bildiğimiz, ecdattan hemşire deyiminin manasını böyle bilmişiz, öyle de devam ediyoruz. Değerli kız kardeşlerimizin günleri, haftaları kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından hastane çalışanları tarafından hazırlanan solo ve koro müzik programının ardından, yöreye ait halk oyunu gösterileri beğeniyle izlendi.

Kovid sürecine yönelik çalışanlarca hazırlanan eğlenceli sunular ve skeçler de renkli görüntüler oluştururken, salonu dolduranları gülümsetti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Hemşireler, Haftası, Kutlamaları,
Yorumlar
Haber Yazılımı