Haber Detayı
08 Mart 2017 - Çarşamba 11:02 Bu haber 10370 kez okundu
 
Beyşehir'de İlk Defa YGS Yapılıyor
BEYŞEHİR - İlk defa Beyşehir'de gerçekleşecek YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) 12 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de İlk Defa YGS Yapılıyor

BEYŞEHİR - KPSS ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının da yapılmaya başlandığı Beyşehir ilçesinde, 12 Mart’ta yapılacak ilk YGS’ye Beyşehir ve yakın ilçelerinden de katılacaklarla toplam 2 bin 464 adayın 8 farklı sınav merkezi olan okulda ter dökecek.

Başkan Özaltun, sınavlara girecek adaylara ve sınav görevlilerine başarılar diledi. Özaltun: “Artık ilçemiz ve yakın çevresinde yaşayan gençlerimiz YGS için ilçe dışına, daha uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Hemşerilerimizin bizden talep ettiği Beyşehir ilçesinin sınav merkezi olmasında büyük emek ve katkıları bulunan AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu’na, ÖSYM Başkanımız Prof.Dr. Ömer Demir, SÜ Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Şahin ve SÜ Beyşehir Sınav Merkezi Koordinatörümüz Prof.Dr. Abdullah Öztürk’e ve parti teşkilatlarımıza ilçemiz halkı olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.

12 Mart’ta yapılacak YGS’de adayların gireceği sınav merkezi olan okulların ise SÜ Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksekokul ve fakülteler ile Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Beyşehir Anadolu Lisesi, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyfettin Süleyman Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi olarak belirlendi.

İlçe milli eğitim müdürü Musa Konuk; Sınava az bir süre kaldı. Sınav saat 10.00’da başlayacak olup sınavın süresi 160 dakikadır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrencilere 09.45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak. Bu hususa öğrencilerimiz özellikle dikkat etmelidirler. Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C. numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor, yanlarında şeffaf şişede su haricinde hiç birşeyin olmaması gerekiyor dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, İlk, Defa, YGS, Yapılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı