Haber Detayı
03 Ekim 2018 - Çarşamba 11:32 Bu haber 6686 kez okundu
 
Beyşehir'de İşitme ve Bedensel Engellilere Çanakkale gezisi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir’de yaşayan işitme ve bedensel engelli bireyleri Çanakkale’de ecdatla buluşturdu.
Eğitim-Kültür Haberi
 Beyşehir'de İşitme ve Bedensel Engellilere Çanakkale gezisi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin “Beyşehir ecdadla buluşuyor” kapsamında başlattığı Çanakkale gezisi programları devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi programlarına Beyşehir Engelliler Derneği üyesi olan bedensel engelli ve işitme engelliler de dahil oldu. İstiklal destanının yazıldığı toprakları gezen işitme ve bedensel engelliler ile aileleri büyük bir mutluluk yaşadı.

 Engelli bireyler, Çanakkale’de uzman rehberler eşliğinde gezme imkanı buldu.

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, bir süredir devam eden “Beyşehir ecdadla buluşuyor” kapsamında düzenlemeye başladıkları Çanakkale gezisine Beyşehir’de yaşayan bedensel ve işitme engelli vatandaşları da dahil ettiklerini belirtirken, “Beyşehir Belediyesi olarak tüm engelli kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Çanakkale’de ecdadımız emsalsiz bir destan yazmış. Bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşıyorsak onlara çok şeyler borçluyuz. Ecdadımızın bize bu vatanı nasıl güzel bir şekilde emanet ettiğini, bunun için neler feda etmiş olduklarını hemşerilerimizin de kendi gözleriyle görebilmesi için bu programları başlattık. Devam eden gezimizin farklı iki etabına da bedensel ve işitme engelli bireylerimizi ve ailelerini dahil ettik” dedi.

        Katılımcılar, Çanakkale’de Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ile Şahindere ve Soğanlıdere şehitliklerini gezdi. Seyit Onbaşı’nın 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da ziyaret eden engelliler, tur rehberlerinin anlatımı eşliğinde Seddül Bahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı gibi tarihi alanları gezdi. Engelliler, bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını hala koruyan hatıralarını görme fırsatı buldu.

          Geziye katılanlardan Ayşe Öztürk, “Ben bu duyguyu yıllardır arıyorum. Ama bir kimse elimden tutmayınca bugüne kadar gelemedim, göremedim şehitlerimizi. Belediye Başkanımıza bu anlamda ne kadar teşekkür etsem azdır.” şeklinde sözlerle duygularını dile getirirken, Fahriye Güzel ise, “O toprakları ilk defa gördüm. Şehitlerimiz için fatiha okudum. Askerlerimiz eskiden çok zor şartlarda savaşmış. O günkü şartları görerek çok üzüldüm. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun bu geziyi tertip ettiği ve bizleri de bu geziye dahil ettikleri için” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: , Beyşehir'de, İşitme, ve, Bedensel, Engellilere, Çanakkale, gezisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı