Haber Detayı
15 Ağustos 2017 - Salı 09:58 Bu haber 6480 kez okundu
 
Beyşehir'de İthal Gebe Düve Dağıtımı
BEYŞEHİR - Beyşehir Süt Üreticileri Birliği tarafından hazırladığı proje kapsamında, çiftçilere İthal Simental Gebe Düvenin dağıtımı gerçekleştirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de İthal Gebe Düve Dağıtımı

BEYŞEHİR - Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Selvi verdiği yaptığı açıklamada; ilçemizdeki hayvansal üretimin Avrupa Standartlarına ulaşmasını sağlamak adına, 165 adet İthal Simental Gebe Düve dağıtımı gerçekleştirdik.
          Selvi; birlik olarak Ziraat Bankası ile yaptığımız sözleşme gereği iki yıl faizsiz, 9 ay peşinatsız, toplam 69 ay vadeli, inek başı 13 bin lira ve 3 bin lira yem desteği ile birlikte her isteyen çiftçiye en az 5, en fazlada 10 olmak üzere dağıtımı gerçekleştireceklerini belirtti.


          Selvi geçtiğimiz günlerde ilk parti olarak 45 ineğin dağıtımını gerçekleştirdiklerini, bu dağıtıma Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Ziraat odası Başkanı Mustafa Ağralı ve çiftçilerimiz katıldı. Önümüzdeki günlerde de peyder peyi 120 ineğin dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu yıl için 5 bin inek sözleşmesi yaptık, her isteyen bu imkanlardan faydalanmasını istediğini belirten Selvi, daha geniş bilgiyi birlik merkezimizden alabilirler dedi.


         Belediye Başkanı Murat Özaltun’da; Devletimiz üretmek isteyen herkesin yanında, Kurban bayramına yaklaşırken, Beyşehir Süt Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen bu projenin hayvancılık ile uğraşan hemşerilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, İthal, Gebe, Düve, Dağıtımı,
Yorumlar
Haber Yazılımı