Haber Detayı
12 Ağustos 2017 - Cumartesi 11:52 Bu haber 5099 kez okundu
 
Grup Vakti Leylekler Vadisi
BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Yeşildağ Mahallesi’nde bulunan Leylekler Vadisi, güneşin battığı grup vaktinde de kuş severler ile kuş fotoğrafçılarına görsel bir ziyafet sunuyor.
Yaşam Haberi
Grup Vakti Leylekler Vadisi

BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü Mili Parkı’ndaki Leylekler Vadisi’ni bahar ve yaz dönemlerinde konaklama alanı olarak tercih eden leyleklerin yuvaları, burada dünyaya gözünü açan yeni yavru bireylerle daha da hareketlendi. Büyütüp uçuş talimi yaptırmaya başladıkları yavrularıyla birlikte gökyüzünü şenlendiren ebeveynler ise gün boyu devam eden beslenme ve yiyecek arayışının ardından yuvalarına dönüş vakti geldiğinde yaşanan günbatımı manzarasıyla ortaya görsel bir şölen çıkarıyor.

          Günbatımının yaklaştığı ve yuvalara dönüş anları ile birlikte vadide yerini alan fotoğraf tutkunları, deklanşörlere  basıp en güzel kareleri yakalayabilmek için mesai yapıyor.

      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son yıllarda kuş severler ile kuş ve doğa fotoğrafçılarının yoğun olarak tercih ettiği, ilgi odağı haline gelen ilçenin simge yerlerinden birisi olan Yeşildağ Leylekler Vadisi’nin her mevsim bir başka güzellik sunduğunu söyledi.

Dünyada gün batımının en güzel izlenebildiği yerlerin başında geldiği belirtilen Beyşehir’de,  günün battığı anlarda vadideki yuvaları fotoğraflayabilmek için fotoğraf sanatçıları ve meraklıları ile kuş severlerin bu bölgeye akın ettiğini belirten Özaltun, şunları kaydetti: “Bu bölge, ülkemiz için adeta bir leylek cenneti. Türkiye’nin en büyük leylek kolonileri burada barınıyor. Burada dünyaya gözlerini açtıktan sonra büyüyüp yetişen ve uçuş talimlerine başlayarak ebevenyleri ile birlikte beslenme ihtiyaçları için gün boyu bölgede dolaşan ve gökyüzünden inmeyen leylekler, yuvaya dönüş saatleri geldiğinde ise vadide ortaya çok güzel görüntüler çıkarıyor. Özellikle, akşam saatlerinde günün battığı anlarda ise kızıla boyanarak rengarenk bir görsellik oluşturan bulutlarla birlikte bu yuvalar eşsiz manzaralar sunuyor. Değişik zamanlarda buraya gelen kuş gözlem toplulukları, kuş severler, fotoğraf sanatçıları ve fotoğrafa ilgi duyan insanlar ile gazeteciler  bu anları ölümsüzleştirebilmek için  havanın karardığı saatlere kadar buradan ayrılmıyor. Özellikle yaz döneminde Leylekler Vadisi’nde artan bu ziyaretçi trafiği bizleri de mutlu ediyor. Çünkü, burada çekilen fotoğraflar gerek sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarla, gerek basında yer alan haberlerle, gerek açılan yarışmalara katılan bu fotoğrafların ödül kazanması ya da sergileme alması ile gözler önüne serilerek ilçemizin ve özellikle leylek cenneti olan  bu bölgenin tanıtımına önemli katkılar sunuyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Grup, Vakti, Leylekler, Vadisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı